Беше си пронесла. Имаше пило. Сироп съм слагал по малко, на дъното на хранилката, веднъж седмично, колко да близват по нещо в седмицата. Все пак бяха топли дни напоследък. Винаги началото на ноември съм ги проверявал и стеснявал. Освен когато съм махал лентичките преди месец да съм я убил без и да се уесетя... по някакъв начин.
Просто ми е интересно какво друго може да направи тая липса на пчели. За има няма месец всичко да изчезне. Не помня да съм местил рамки, просто помня, че бяха доста живи.
От тогава не съм ги проверявал. Доста ме е яд. Все пак това ми беше "кошерът". Да ви питам и друго, при прегледа на трите ми кошера, освен че установих, че единият го няма,а другия беше доста активен и хвърчат... последният пчелите бяха като парализирани. Отварям ги, те накацали отгоре по рамките и едва се движат. Вдигам рамките, и те по тях доста пчели с бавни движения. Никоя не летеше? Времето беше 15 градуса, едва ли е от студ. Но поради други фактори трябваше да го затворя, тъй че не съм ги разлепвал всички рамки за да видя дали има пило по тях или майка. Нормално ли е това или говори за проблем? Специално този кошер съм сложил магазина под него, като между магазина и кошера няма нищо. Не знам дали тоав ще е от значение за ситуацията.