Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 67

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Въпроса ми е, ако имаш например две или три фирми и си управител на всичките, пак ли има двойно плащане на осигуровки?
    Да, така е! Плащаш си като поп! Не плащаш само ако на някоя от фирмите си управител без заплата.
    Аз като пенсионер и едновременно с това управител на фирмата плащам здравна осигуровка и ДОД върху заплатата си.
    Даже и да не взема заплата за някой месец здравната си ми върви, нищо че уж пенсионерите се осигуряват от държавата.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Да, така е! Плащаш си като поп! Не плащаш само ако на някоя от фирмите си управител без заплата.
    Аз като пенсионер и едновременно с това управител на фирмата плащам здравна осигуровка и ДОД върху заплатата си.
    Даже и да не взема заплата за някой месец здравната си ми върви, нищо че уж пенсионерите се осигуряват от държавата.
    Когато влагаш всичко в инвестиция, защо да си пускаш заплата? Заплата си пускаш, за да увеличиш.разходите на фирмата и да платиш по малък данък.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Когато влагаш всичко в инвестиция, защо да си пускаш заплата? Заплата си пускаш, за да увеличиш.разходите на фирмата и да платиш по малък данък.
    Прави се, за да се извадят парите от фирмата и да станат лично твои /ако изобщо ги има де, това при малцина късметлии/. Другата причина, поради която се прави, е когато имаш лични доходи от нерегламентирани дейности и трябва да ги узакониш по някакъв начин. Ама се отплесваме от темата. Колкото до осигуровките, в нет-а е пълно с информация по въпроса. Като започнеш да се осигуряваш от една фирма на максимума /3000 лв от догодина/, не можеш да се осигуряваш вече от друга, ако ще и сто фирми да имаш. И обратното, можеш да се осигуряваш от повече от една фирма, но до достигане общо осигуровки от всичките фирми на споменатия таван и дотам.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •