Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Иван_Барабан Виж публикацията
    Ако това с дозата е адресирано към мен, моята доза е като на всички, които третират с 900/100/35 ... с една доза пръскам 16-18 кошера ... колкото и имам.
    Друго се замислям сега, до колко е ефикасно пулверизирането само отгоре на рамките, особено август с пълни плодници?
    За акара добре, цераната с какво я мориш?

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    За акара добре, цераната с какво я мориш?
    На есен (по това време някъде) накапвам с йоден разтвор. Не знам колко е ефективно, по-скоро се надявам това заболяване да не е активно в моя пчеларски район .... някъде бях чел, че е по-срещано във влажните региони (море, големи реки...)
    Сега се сетих, че пролетно време капвах по няколко капки йод в захарния сироп ... май тази пролет забравих?!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Иван_Барабан Виж публикацията
    На есен (по това време някъде) накапвам с йоден разтвор. Не знам колко е ефективно, по-скоро се надявам това заболяване да не е активно в моя пчеларски район .... някъде бях чел, че е по-срещано във влажните региони (море, големи реки...)
    Сега се сетих, че пролетно време капвах по няколко капки йод в захарния сироп ... май тази пролет забравих?!
    "До момента пчеларите се бореха с болестта нозематоза (Нозема Апис) чрез биологични средства. Това заболяване бе по-скоро сезонно и отшумяваше през пролетта. За разлика от него обаче, Нозема Церана е много по-агресивна и протича през цялата година. Болестта отслабва пчелите като понижава техния имунитет към други заболявания.
    Симптомите
    При едно от изследванията на синдрома на празния кошер, 100% от пробите показват наличие на Нозема Церана, пише още изданието.

И двете болести се смятат за проблем при недохранване и липса на нужните на пчелите хранителни вещества. Докато Нозема Апис се наблюдава по-често при пчели с бедна диета, Нозема Церана отслабва дори силни семейства до смърт. Биопрепаратите, които действат донякъде при старата болест, нямат почти никакъв ефект при Церана.

Това, което най-често се наблюдава, е пчелни семейства, които се топят дори по време на обилна паша. Картината е характерна за райони с еднообразна растителност, където липсват нужните за имунната система на пчелите вещества."

Смени тактиката.

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията

Смени тактиката.
    Добре, ще го направя .... но ще съм задължен на всеки, който ми предложи съвет с какво да я сменя.
    Благодаря

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 20 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 20 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •