Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 236

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Искам да питам градинарите - възможно ли е да се присади не пъпка, а корен на фиданка? Аз, знам отговора де, но все пак искам да си кажете мнението и как става това?
    Ако имаш предвид да присадиш парче от корен под калем-да възможно е.
    Но мисля, че терминологията е присаждане върху корен.Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	RootGraftB9-91.png
Прегледи:      116
Размер:	8.5 KB
ID:	9764

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Много трудна се очертава годината за зеленчукопроизводители и овощари.За първи път срещам завиване на листа и къдрене при сливи,брашнеста мана при ябълки.Ако някой желае да помогне със съвет по проблем който е срещал и знае с какво трябва да пръскам,моля да сподели ,ще съм благодарен!

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.08.2018
    Ако имаш и някоя лозичка- шавит + санмайт или друг инсектоакарицит и пръскаш и лозите и овошките. Ако са само овошки, скор + инсектицид. Времето е благоприятно за развитието на въшките и листозавивачките. Започна летежа и на бръмбарите а има едни гаднярчета, които много обичат да се любят точно по ябълките и за разнообразие дупчат завърза наред.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Алексиев Виж публикацията
    Ако имаш и някоя лозичка- шавит + санмайт или друг инсектоакарицит и пръскаш и лозите и овошките. Ако са само овошки, скор + инсектицид. Времето е благоприятно за развитието на въшките и листозавивачките. Започна летежа и на бръмбарите а има едни гаднярчета, които много обичат да се любят точно по ябълките и за разнообразие дупчат завърза наред.
    Благодаря,но листата на сливите са се свили не както обикновено се случва заради въшките,а са къдрави и въшки няма.Докато за къдравоста трябва да се мисли отдалеч и сега не може да се направи много,брашнестата мана е по-опасна.По миналата година,,Черната калифорнийска слива" изсъхна с плодове,едри като яйца-М".Гледката е поразителна,термина,,опожа ена овощка е налице.Моля ви колеги,знам,че имате много работа,но бъдете активни и тук!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •