Добре е че изяснихме някои подробности и да даваме по същество. Тези дни ми обещаха някои нови статии по въпроса за третиранията и с амитраз и с оксалова. Ще ги вземе прочета и ако наистина има нещо важно ще споделя. Иначе на част от въпросите поставени по-горе имам отговор на други едва ли въобще ще получим. В лентите Апивар има 0,5 гр. във всяка или за третиране на едно семейство се ползва 1 гр. Това е мноооооого повече от колкото се прилага с накапване или напушване. Определено това е нужно за да се освобождава веществото. За пример давам Чекмейт и Перицин където също има огромна разлика в количеството вещество в полза на лентите, същото наблюдаваме и при аржентинската рецепта и оксалис примерно. Лентите със сериозни активни вещества стоят повече от 12 дни за да създават защитна стена, иначе работата си свършват за 12 дни. Колко активно вещество остава след 42 дни или след всеки ден не съм срещал като инфо, но при пвц лентите това подлежи на изследване от всеки чрез притегляне с чувствителна везна. Минималната ефективна доза при опушване 7-8 милилитра за 100 сем. а съм чувал и има в нета рецепти с над 20 милилитра за 100 сем. това е така, защото пчелите могат дост добре да "задържат дъха си " и бързо да издухат мъглата от "пушилката" и за това могат да понесат сериозни концентрации. Колко е време е разпада могат да отговорят хора с сериозна техника и знания (научни работници). За съжаление нашите в БГ нямат интерес за изследвания в такава посока и дори нямат интерес за никакви изследвания и затова сме на тоя хал. Само искам да ми кажете на няколкото известни имена с титли пред тях , които всяка година изнасят лекции в Плевен и обикалят БГ къде са им пчелините на които провеждат своите опити и изследвания?