Вчера накапах с ОК, но...

Но в рецептата 900/100/35 добавих и 6 грама тимол, разтворен в спирт и... чесън на прах - едно пакетче от цели осем грама. В началото миризмата на чесъна преобладава, чак след това тимолът мирише приоритетно. Ръсих средно по 50 милилитра. До сутринта тимолът не изчезна от обонянието ми.

Ефекта... Непосредствено след накапването доста пчели, почти обезкосмени и с надути кореми, тръгнаха на разходка из пчелина като изпадваха от прелките, не можеха да летят и се чудих, къде да стъпя, че да не ги изпомачкам. Визуално, на око, прецених, че няма страшно, защото не бяха повече от 30 до 50 пчели от кошер. Предполагам, че бяха най-старите. Тази сутрин отидох и всичко беше наред. Нямаше мъртви пчели по почвата повече от преди третирането, като не намерих и скупчени да се топлят за през нощта и съответно изстинали. Вчера доста ми се разхлопа машинката, като видях, какво пада от прелките, но в момента всичко е спокойно, мирно и тихо. Отварях дъна, но видях само няколко акара, по принцип тази година пчелите ми нямат акари.