сираци вика хахаахахаххаПървоначално публикувано от doviciozo
![]()
![]()
![]()
![]()
споко, може и 3 часа да ровиш, и да бъркаш в гнездото и всичко да е наред, а може и за 10 секунди да върнеш семейството назад с месец развитие.
сираци вика хахаахахаххаПървоначално публикувано от doviciozo
![]()
![]()
![]()
![]()
споко, може и 3 часа да ровиш, и да бъркаш в гнездото и всичко да е наред, а може и за 10 секунди да върнеш семейството назад с месец развитие.
Здравейте. Вчера при преглед на едно семейство установих че няма нито едно яйце снесено и майката не е намерих,иначе място къде да снася има рамките не са стари. А пчели има доста преди 10 дена от този кошер 2 магазина мед извъртях. В крайна сметка майката която трябваше да е придам на една отводка е сложих на това семейство. Това ми се случва за втори път тази година и то от семействата който закупих май месец 7 на брой (не са се ройли и са в нови кошери). На старите ми семейства никакви проблеми нямам![]()
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Значи искам сега да си взимам пчели ,но ще оцелеят ли зимата и колко пити трябва да взема ?
само пити не става, трябва кошер.
Не съм изобщо на вътре в нещата (За това и питам),ако може малко да ми обясниш ще съм ти благодарен![]()
![]()
от къде си
Ботевград ,но кошера ,а по натам кошерите ще са в с.Микре , Област Ловеч![]()
далече си ми, някой колега който е близо ще се включи и ще те покани на пчелина си, и ще ти обясни сигурен съм.Знам го селото минавал съм от там с мотора
Селото е на пътя София-Варна ..
Но ,ако някой може да ми обясни дали ще умрат зимата ?
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))