Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 172

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Като тръгна приказката за субсидиите, не можах да не взема отношение по въпроса. Даването на субсидии противоречи на принципите на пазарната икономика. Образно казано, това означава, държавата да вземе пари от едни хора, за да ги даде на други, като задържи част от тях за себе си, за покриване на разходите си, свързани с тази дейност. Субсидиите поставят в неравностойно положение, стопански субекти, ползващи субсидии и такива, които не ползват. Но ако земеделските производители в другите страни от ЕС получават субсидии, нашите ЗП ще бъдат поставени в неравностойно положение, ако не получават субсидии. Европейския пазар е общ и всички производители трябва да бъдат поставени при равностойни условия. При това положение, на дневен ред излиза въпроса, има ли смисъл да участваме в ЕС?

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Субсидии не трябват, трябва просто държавата да спре със закон вноса на чужд мед и всичко ще си дойде на мястото.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    Субсидии не трябват, трябва просто държавата да спре със закон вноса на чужд мед и всичко ще си дойде на мястото.
    По тази логика и германците / и всички останали/ трябва да спрат вноса на чужд мед. Тогава чий ще го...
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    По тази логика и германците / и всички останали/ трябва да спрат вноса на чужд мед. Тогава чий ще го...
    Не се е изразил правилно, но повечето го разбрахме. Да се спре вноса на мед от държави извън ЕС - Украйна, Китай и т.н.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    В Германия консумацията на мед е по голяма от колкото производството и няма как да не внасят, а при нас е обратното и въпреки това алчните мошеници внасят мед и наричат това бизнес.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    В Германия консумацията на мед е по голяма от колкото производството и няма как да не внасят, а при нас е обратното и въпреки това алчните мошеници внасят мед и наричат това бизнес.
    Така е. В БГ един търгаш може да умори сума си народ с некачествена стока, само и само да изкара някой лев, да си купи по сносна кола за да гони курвите/казвал съм го и друг път/. Имам и пример. Наблюдавам един който взема субсидии, гледа крави/само ги гледа/, кара един смотан джип и само кафета, цигари, алкохол и страстни погледи към всяка минаваща покрай него жена. Кравите тънат до колената в кал и стоят гладни с дни. Е, това са част от БГ бизнесмените. Другата част го правят по скрито, по завоалирано, с финес, но пак резултата е същия. Та и в България консумацията на много неща ще е голяма, но то те е страх да си купиш, че да се не отровиш. Хляба скочи драстично, а качеството е под всякаква критика...……...Та така.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    ...В БГ един търгаш може да умори сума си народ с некачествена стока, само и само да изкара някой лев...
    Това, общо взето, е вярно за всяко място без работеща правосъдна система. Ако знаеш, че има голяма вероятност да ти се размине наказанието, правиш всякакви мошеничества, според възможностите. А една от причините да нямаме работеща правосъдна система според мен е, че основната маса богати хора в България, /които естествено държат властта, защото няма как да бъде по друг начин/ са започнали с престъпления и дължат бизнеса си на крадени пари /или активи/. Е, как тези хора да искат да има правосъдие, като ще са първите му "клиенти"? Освен това, продължаващите кражби на едро създават все нови и нови "бизнесмени" с дълбоки джобове, които са заинтересовани да бранят статуквото.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Това, общо взето, е вярно за всяко място без работеща правосъдна система. Ако знаеш, че има голяма вероятност да ти се размине наказанието, правиш всякакви мошеничества, според възможностите. А една от причините да нямаме работеща правосъдна система според мен е, че основната маса богати хора в България, /които естествено държат властта, защото няма как да бъде по друг начин/ са започнали с престъпления и дължат бизнеса си на крадени пари /или активи/. Е, как тези хора да искат да има правосъдие, като ще са първите му "клиенти"? Освен това, продължаващите кражби на едро създават все нови и нови "бизнесмени" с дълбоки джобове, които са заинтересовани да бранят статуквото.
    Така де, аз само открехнах вратата. То това си е ясно на всеки как стоят схемите. Лошото, че няма да се оправи и виждайки това и най - честните ще започнат на принципа - аз най - глупав ли съм?

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Доколкото знам Германия е най големият вносител на пчелен мед в Европа, но и голям износител на такъв .

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от krasimir00 Виж публикацията
    Доколкото знам Германия е най големият вносител на пчелен мед , но и най големият износител на такъв .
    Значи по една и съща схема работим. Само го возим насам натам.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •