Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Опит. 2017-та година късна самосмяна.Септември.Младат а майка, красавица, тича по питите, пчелите по нея.Пило няма.Ама и другите майки спират снасянето.Та дали майката е оплодена или не ? Загадка.Оставих я.На пролетта, още февруари идеално търтеево пило.И количество и качество супер.Ама търтей мед не носи. Кошерите с един по-малко.
    Сега подобен номер. В неделята в едно семейство никакво пило само 5 маточника.Майка няма. Втори опит няма да правя.Поръчах си майка.
    В тия случаи проблемни са не майките, а татковците.По това време никакви ги няма.А пчелното семейство не е джендерско и си е осъдено на неминуема гибел.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Опит. 2017-та година късна самосмяна.Септември.Младат а майка, красавица, тича по питите, пчелите по нея.Пило няма.Ама и другите майки спират снасянето.Та дали майката е оплодена или не ? Загадка.Оставих я.На пролетта, още февруари идеално търтеево пило.И количество и качество супер.Ама търтей мед не носи. Кошерите с един по-малко.
    Сега подобен номер. В неделята в едно семейство никакво пило само 5 маточника.Майка няма. Втори опит няма да правя.Поръчах си майка.
    В тия случаи проблемни са не майките, а татковците.По това време никакви ги няма.А пчелното семейство не е джендерско и си е осъдено на неминуема гибел.
    Аз пък се надявам на такива, но няма, а ако е хубава пролетта тъкмо ще има налични търтей рано, рано.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Аз пък се надявам на такива, но няма, а ако е хубава пролетта тъкмо ще има налични търтей рано, рано.
    В зависимост от времето се появяват и търтеите. И да имаш рано търтеи, ако времето е като тази година освен за супа да си ги правиш, за друго няма да станат.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    В зависимост от времето се появяват и търтеите. И да имаш рано търтеи, ако времето е като тази година освен за супа да си ги правиш, за друго няма да станат.
    Ако, ако, ми ако пак ми се налага в края на март да крада рамки и да правя отводки, за да не ми се роят какво правим?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ако, ако, ми ако пак ми се налага в края на март да крада рамки и да правя отводки, за да не ми се роят какво правим?
    Явно не прочете поста ми както трябва. Ако/пак/ ако всичко си е както трябва ти ще имаш търтеи в тези рамки. И пак, ако при направата на тия отводки времето е лошо, както беше таз година какво правим - търтовки. Това за по ранен етап - майката да се оплоди още февруари. А това за което питаш. Края на март търтеи колко щеш.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Явно не прочете поста ми както трябва. Ако/пак/ ако всичко си е както трябва ти ще имаш търтеи в тези рамки. И пак, ако при направата на тия отводки времето е лошо, както беше таз година какво правим - търтовки. Това за по ранен етап - майката да се оплоди още февруари. А това за което питаш. Края на март търтеи колко щеш.
    Хм тази година търтей видях чак края на април.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Хм тази година търтей видях чак края на април.
    Това, че ти не си видял не значи, че няма. А и така да е. Вадиш рамките края на март - колко време ще ти трябва докато майката излезе на брачен полет? 25-6 дни. Ако са заложени яйца на търтеи заедно с нея тъкмо ще са излезли и ще си потриват …….антенките за млади майки.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Да правим трампа!Да ти пратя по ЕКОНТ-а целия кошер? Хем ще се порадваш на 30 годишен Д.Б. , а може и на отводки да го разделиш с по няколко маточника. А ти прати един от твоите Фарари.Ама с повечко корпуси , че да има на къде да ги развивам.С моите 4 корпуса ми стигат , но с твоя тип може и да са ми малко.Да не се вържа нещо , де.
    П.П. Извън майтапа. Ако всичко върви по план и маточниците ми станат излишни, мога да ти ги пратя.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    В момента съм в същото състояние! Три стари майки: Единия търтовка, другия с излюпени маточници, майката не я видях, третия с нова самосменена майка две пити с яйца! Има още търтей по кошерите!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Това , че има търтеи при тебе, вдъхва оптимизъм.При мене търтеите ги "отвя вятъра".А след застудяването, направо никакви надежди. Опитът до сега показва , че без търтеи не става.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •