Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
Ето картинката! Никак не е весела, но това са фактите. Вижте само количествата, които се внасят в България всяка година!
Браво бе, молодец! Не се шегувам!

Въпреки, че английския ми е чужд, ясно мога да преценя и анализирам важни за мен неща.
Онзи ден отивам да си купя агънце от един производител. От лаф на лаф, той ме светна за един тукашен търгаш, какви приблизително количества внасял първо от Китай, после от Украйна, че и цехче за разфасовка на мед съградил, па изнасял в Белгия и други европейски държави. Ще ходя на зъбар - ченето ми провисна. Чак карантиите на агнето забравих.

ПП Аз повтарям няколкократно: Няма политика за защита на родното производство. Това важи не само за меда, така е за зарзавати, мляко и какво ли още не, за което, някъде, от някой, от който зависи, е в схема (далавера). Било пазарна икономика - ОК, но има лостове и механизми, с които може да се промени това.
Навремето, вече не помня точно коя година, се заковаха цените на цигарите. Да, това е акцизна стока. Днес слушам по новините, замислят да наложат праг на цените на стоките от първа необходимост, като хляба. Сети`а се най-сетне. Дано се сетят и за родното производство, че инак ще го затрият и после да не стане след дъжд качулка.