Не е проблем, ако центрофугата е от неръждаем материал. Ако обаче е от по-старите, от поцинкована ламарина е проблем. Та както споменах вече, за първия вид, няма проблем. Има колеги, които не ги мият, така до другия сезон.
Не е проблем, ако центрофугата е от неръждаем материал. Ако обаче е от по-старите, от поцинкована ламарина е проблем. Та както споменах вече, за първия вид, няма проблем. Има колеги, които не ги мият, така до другия сезон.
Ама те тия дето не ги мият, не ги миели та да не им ръждясватМоята е на 55 години и..ръжда няма пък не я оставям не измита за повече от няколко дена. Ти и да искаш няма как да я миеш, кога ще въртиш, кога ще чакаш да се оттече та да я миеш. Гледай само мравки да не я налазят. Като ми се наложи да стои неизмита, слагам под крачетата отрязани тубички с вода.
Да използвам да питам като новак: каква е целта да вземаш пити от плодника точно по това време?
по принцип се прави по рано за да се освободи място на майката за да снася повече и семейството да се зазими с повече муха както и ако има мед който зимата пчелите няма как да изядат се вади а на празните рамки те ще си съберат друг преди да застудее
Моята центрофуга е от неръждавейка. Когато я оставя за по-дълго време неизмита, медът, който е останал на дъното поема влага от въздуха и в зависимост от времето на престой и температурата на въздуха, може да започне да ферментира.
Прокисва си меда, ако се изоставят центрофугата или ваната неизмити. Предполагам, има връзка с влажността на въздуха в помещението, при мен прокисва, че съм до река, при други може да е сух въздуха.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
За това е писано многократно. https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Хигроскопичност
Освен че е хигроскопичен, медът поема с невероятна охота ароматите витаещи във въздуха. Но това е за друга тема.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))