Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
Прочети внимателно това " документ, удостоверяващ, че заявителят има регистриран животновъден обект - постоянен пчелин с над 10 пчелни семейства, който е вписан в регистъра по чл. 8 от Закона за пчеларството;"
Това и мен ме озадачаваше, когато исках парцел от ДГФ. Разбра се, че работата става, като първо си регистрираш в БАБХ временен животновъден обект с 0 кошера, после придобиваш кошерите и регистрираш бройката. При мен работата в ДГФ се проточи 2 години, но накрая, след доста разходи по обособяване на парцел в кадастъра, се случи. И все пак, дадоха ми безвъзмездно право за ползване за 7 години, после как ще е, не се знае. В горското не се интересуват от закона за пчеларството, за тях водещ е закона за горите.
Хаосът в бг законодателството е голям и все нови и нови некадърници се упражняват по въпроса. Например, търговския регистър тая зима три месеца не вписваше промяна в собствеността на фирмите, защото се прие от парламента разпоредба, че трябва да се удостоверява, че фирмата не дължи заплати. Обаче с какъв документ се удостоверява това - нито дума, даже и вносителя Маяманолова не знаеше. Блокираха се всички сделки, нотариусите не ги изповядваха, регистъра не ги вписваше. Цирк! Точно тогава на един приятел му се изпълни мечтата в живота - успя да си продаде фирмата на германците, чиито подизпълнител беше. Като се договориха, преведоха му те парите за дяловете и ядец, не може да се прехвърлят официално. Като мина един месец, германците заподозряха измама и си взеха парите обратно и купиха румънския му конкурент, а на моя човек му идеше да застреля някого.