Нека споделя и моя опит. Избрах си място, отидох в общината при въпросния господин, който, както спомена и радо, отговаря за земеделските въпроси. Показа ми картата на общинските имоти със съответния им статут (мери и паши, горска територия, земеделски земи и т.н.). Уточнихме на картата къде се намира, след което той идва на място с GPS, за да заснеме парцела и го нанесе на съответната карта. Следва заявление до кмета, както и други процедури, които не ни касаят в случая толкова. Един вид фиктивен търг с тайно наддаване и накрая се стига до заповед на кмета, за отдаването на въпросната територия под наем за определен период от време и заплащане на съответната наемна цена. В случая тъй като става въпрос за мери и паши, се заплаща, когато става въпрос за горска територия, наемането е безвъзмездно. При наемането на горска територия, нещата стоят по малко по-различен начин. Минавал съм и по двете процедури.
Горното вече може и да съм го споделял нейде из форума, ако е така, моля да ме извините.

Цитат