Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Дай малко яснота, какво му е на пилото ? Какви признаци виждаш?
    И аз искам да попитам същото.

Това

Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Като на повечето от нас, но за сега в по - малки мащаби.
    не е никакъв отговор.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    И аз искам да попитам същото.

Това

не е никакъв отговор.
    Нищо му няма на пилото. Прошарено е, но пчелите вече се готвят за зимата и блокират майките.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    В повечето от моите кошери майката не снася в редовете по които минават теловете, независимо дали са вертикално или хоризонтално обтелвани.
    Това признак на какво заболяване е?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    В повечето от моите кошери майката не снася в редовете по които минават теловете, независимо дали са вертикално или хоризонтално обтелвани.
    Признак е на млади пити. Пролетта лека-полека ще започнат да снасят и по теловете. Пчелите и майката усещат метала във восъка и го избягват за бебетата си. Зора е един път да ги осеменят майките и после няма проблем.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Или телта не е хубава или неправилно я монтираш. Аз след като започнах да лепя с адаптера го нямам този проблем!

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    @Nik_m Телта е иноксова и мисля да е добре опъната. И аз лепя с адаптер.
    Гледах наскоро клипче как се лепи цялата основа наведнъж, слагат нещо като стъкло върху цялата основа. Хареса ми, но нито знам как се казва това устройство, нито съм го виждала по магазините. Някой има ли инфо, виждали ли сте такава машинка?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Гледах наскоро клипче как се лепи цялата основа наведнъж, слагат нещо като стъкло върху цялата основа. Хареса ми, но нито знам как се казва това устройство, нито съм го виждала по магазините. Някой има ли инфо, виждали ли сте такава машинка?
    Може да е по дебела телта. Ако вземеш от дебелите основи телта влиза изцяло и на 100% няма го има това. Но това не е чак такъв проблем, няколко килийки на рамка по малко. Аз лепя наведнъж основата, слагам основата върху телта допирам двата пирона с адаптера за 3-4 секунди докато потене основата и готово!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    В случая заболяването е "Незнание" - непознаване физиката на процеса на лепене. Няколко пъти вече съм писал за него и от колко много фактора зависи доброто залепване. Има много добра тема по въпроса във форума, която горещо ти препоръчвам да прочетеш цялата - бавно, пост по пост и с опит да вникнеш в написаното.

Това, което решава всички проблеми на пчеларя при лепенето е това: http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=2006&page=3 Останалото е добре опънати телове и правилно конструиран стенд за лепене с подложка отдолу и притискач от стъкло отгоре така, че телта да се позиционира по време на процеса на лепене точно в средата на основата.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Иди при най близкия джамджия с една рамка и го накарай да ти отреже от най дебелото стъкло така че да влиза свободно в рамката. По средата му залепи със силикон едно дървено трупче за дръжка, слагаш рамката на масата ВО върху телта,стъклото най отгоре и почваш да лепиш. Може да пробваш два начина за лепене да видиш кой ще ти допадне - допираш кабелите в началото и края на телта на рамката и държиш докато телта леко започне да се показва през ВО (става по бавно) или допираш кабалите в края на всеки ред тел пак по същия начин (става по бързо).

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Лепя по същия начин. Става бързо и удобно. Ползвам компютърно захранване някъде между 3.5 и 5 А ще трябва да го погледна. Стъклото е 3 мм.Цялата основа става за около 4 сек.
    Keep Walking...

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •