Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 40

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Гледам, никой не отрича факта, че най-зле презимуват семействата, които са дали най-много мед. При мен, като аматьор, го забелязах още след втората зима. За причините, виждам, се спори. Някой ще каже ли какво прави, за да предотврати това явление? Ако някой успява, значи знае причината, дори и да не го осъзнава.
    При мен зле зимуват семействата рекордьори, които са на ремаркето. (Днес се замислих и го осъзнах). На стационара на полето няма проблем със зимуването.

Може да е свързано с местенето в края на Юли-началото на Август. Облитане, ориентиране, търсене на нова паша-прашец и нектар. Но пък се случва само с рекордьорите, 1-2 броя.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    При мен зле зимуват семействата рекордьори, които са на ремаркето. (Днес се замислих и го осъзнах). На стационара на полето няма проблем със зимуването.
    А ремаркето местиш ли го често? Ако не, значи и то си е стационар.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    А ремаркето местиш ли го често? Ако не, значи и то си е стационар.
    Почти си е стационар. Изкарвам ги в края на Април, и ги връщам в края на Юли-Август. 100-ина дни стоят на едно място.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •