Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
Ами ако заменим лимонената киселина с мравчена?... По колко милилитра на литър и каква концентрация се слага, 85, 65% или 60?

Естествено се сещате, че целта е не само да борим нозематозата, но и да не вкисва сиропа в хранилката. Доцент Пламен Христов в една от лекциите си споменава за един милилитър мравчена за литър сироп против вкисване на сиропа, но не помня каква концентрация на мравчената.

И ако някой каже по колко милилитра йодасепт, заедно с киселината, слагате в сиропа, цена няма да имате! Предполагам разбирате, че целта ми, със слагането на киселина и йодасепт в сиропа, е да спестя отделното третиране с йодасепт. Иначе, е ясно, че когато е за третиране, в двулитровото шише слагаме 60 милилитра йодасепт. Ами когато правим 50 литра сироп, колко йодасепт на литър?
Рецептата е ясна 6 мл. мравчена киселина 86% и 80 мл. йодасептадон ,Броунол ползвам,от този разтвор след разбъркване 4 мл. на литър сироп с концентрация 1:1, вода ,захар , през 3 дни ,3пъти,
но, на всяко действие има противодействие ,с тази рецепта убиваш и вредните и полезните бактерии и вируси,прашеца няма да узрее ,няма млечнокиселата бактерия за да стане перга,това е началото на айсберга.
Вие избирате с какво да третирате.