Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Постоянно говорим за акара. Искам да кажа, че ако извадя търтеево пило и се обработят всички килийки едва ли ще се попадне на акар. Гарантирам го защото съм го правил. Искам да кажа също, че тук няма такива култури които да се пръскат, почти не се сеят и такива които да са обработени. Сеят си собствен материал. А какво? Пчелите са на купчини из тревата. Защо? Както казах са третирани за различните болести които показват. Ефект никакъв. Проблема е друг.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Постоянно говорим за акара. Искам да кажа, че ако извадя търтеево пило и се обработят всички килийки едва ли ще се попадне на акар. Гарантирам го защото съм го правил. Искам да кажа също, че тук няма такива култури които да се пръскат, почти не се сеят и такива които да са обработени. Сеят си собствен материал. А какво? Пчелите са на купчини из тревата. Защо? Както казах са третирани за различните болести които показват. Ефект никакъв. Проблема е друг.
    Така е! Проблема е друг и очевидно не е от тази година. Лошото е, че се разраства и много хора не искат да го разберат. Още по-лошото е, че нещата се свеждат до "А кой ще плати изследванията?". Продължава и инерцията "Арендаторите са виновни, тровят ни пчелите!".
    Вчера не можа да отгатнеш следващия ми въпрос - "Има ли пчели с извадени хоботчета?"
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    ...... "Има ли пчели с извадени хоботчета?"
    неее, има само търтеи с навирени ......

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Така е! Проблема е друг и очевидно не е от тази година. Лошото е, че се разраства и много хора не искат да го разберат. Още по-лошото е, че нещата се свеждат до "А кой ще плати изследванията?". Продължава и инерцията "Арендаторите са виновни, тровят ни пчелите!".
    Вчера не можа да отгатнеш следващия ми въпрос - "Има ли пчели с извадени хоботчета?"
    И тук ми е ясно, че като котка - не си падаш на гърба. На сто места написах, че при нас няма какво да пръскат, освен дедовия си. Един си пръскаше лозето до преди месец, но и неговото грозде замина при моето, а аз не пръскам. Та не са натровени, затова не го споменах в поста който имаш предвид. Не е трябвало да отгатвам защото не е било необходимо.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •