Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    ............

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Черна или горска болест
    И това не е. Лекувах още при първите симптоми. Няма ефект.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Спрете да си тровите пчелите с препарати.И без това земеделците ни таковаха мамата с пръскачките.Сега се води борба само с акара с някоя органична киселина,например оксалова.Пчелите са изтощени и умират от старост.Важно е да се излюпи здраво поколение за зимата.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от дядо борю Виж публикацията
    Спрете да си тровите пчелите с препарати.И без това земеделците ни таковаха мамата с пръскачките.Сега се води борба само с акара с някоя органична киселина,например оксалова.Пчелите са изтощени и умират от старост.Важно е да се излюпи здраво поколение за зимата.
    Ха дано си прав, но не мисля. Това което виждам ме тревожи, а аз не съм от тия които да се тревожат без причина.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от дядо борю Виж публикацията
    .Пчелите са изтощени и умират от старост.Важно е да се излюпи здраво поколение за зимата.
    Не е от старост. Поне при мен. Млади пухкави пчелички ги гонеха от кошера. На някои мъха беше изпадал само в задната част. Симптомите са сходни на няколко болести и без лабораторен анализ е трудно. По-тежка химия от оксалова киселина и йод не използвам и дано не ми се налага.
    Дончев, "най-ефикасния метод" не дава знания. Той решава проблема "писна ми".

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Дончев, "най-ефикасния метод" не дава знания. Той решава проблема "писна ми".
    Така е. Не решава проблема, но пък спира да те боли главата. Лошото, че е повсеместно и няма как да си запалим пчелините. Така, че ще ни боли главата още дълго.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И аз имах същият проблем преди години, като положението по едно време беше трагично, земята се движеше. Но всичко изчезна и от тогава не съм имал проблеми. Не съм и давал нищо друго освем за акара, за нозематоза и витамини. Да ви кажа, че бях много притеснен, дано и при вас проблема отшуми бързо.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    И аз имах същият проблем преди години, като положението по едно време беше трагично, земята се движеше. Но всичко изчезна и от тогава не съм имал проблеми. Не съм и давал нищо друго освем за акара, за нозематоза и витамини. Да ви кажа, че бях много притеснен, дано и при вас проблема отшуми бързо.
    Аз идвам до мнението, че горещото време и влагата отключват този проблем. А тази година имаше прекалено горещи и същевременно влажни дни, че и седмици.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •