Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4228

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Три пъти ти изчезва летящата, пило, пило и накрая 70 кила мед. На моите на 6-ците има такива бради. Стига с тия мижави клипове, че засенчи и бат Севдо, а и си отнемаш времето, а брат ти маа кат боянски циганин на сметище.

19-19,5% на 95% запечатано водно съдържание.Ако питаш бат Слави това е лоша вентилация, аз затова им отворих хранилките и ползвах силата на вълнения парцаль.Сърце не ми дава да пусна дъното, че трудно се слага фунията при смъкнато дъно.
    п.п. Четири,четри.Отново мирише на мърша от акара забравих да спомена.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    19-19,5% на 95% запечатано водно съдържание.Ако питаш бат Слави това е лоша вентилация, аз затова им отворих хранилките и ползвах силата на вълнения парцаль.Сърце не ми дава да пусна дъното, че трудно се слага фунията при смъкнато дъно.
    п.п. Четири,четри.Отново мирише на мърша от акара забравих да спомена.
    След 23:00 не е за питане ама, какво мирише на мърша?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    След 23:00 не е за питане ама, какво мирише на мърша?
    Пълзящите пчели които умират в тревата. Станаха и стават все повече.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Ааа, видимо намаляха пълзящите, защото тревата се вдигна и трудно се виждат Вече спрях да им треперя и каквото остане.
    При мен на запечатан мед излезе 17,8% вода, а ги бях отворил отвсякъде и вентилация е имало. В тази влага какво друго да е.
    Медец

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Редкият при ваденето слънчогледов мед на 50-60% е стегнал(кристализирал) 2 седмици по-късно. Наблюдението е от буркан плътно затворен. За вкисване и дума не може да става!
    Предпочитам да пия от извора.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Това го бях забравил,а колко пъти съм писал за него.Това и беше едно от съмненията ми за голямата ми смъртност миналата година.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    На 01 и 02 Септември чистих меда от магазините и ги свалях, коригирах и количеството мед в плодника че някой бяха доста задръстени и няма място за пилото. Всичко до тук много добре но за мое голямо учудване на четири кошера видях запечатани мъчила за самосмяна - от 3 до 5 броя. Майките за произвеждани 2017 г. и маркирани - всичките си развиха добре семействата, добива е повече от задоволителен тази година но от какъв зор ги няма в семействата не ми иде на акъл. Притеснявам се че става късно и при такава концентрация на пчелояди в момента...

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Във връзка с питането на колега по-горе искам да задам и аз един въпрос: Абе аджеба некой срещал ли е в нета снимка или клип на пчелояд който е клъвнал майка или гони майката когато е в брачен полет? Все си мисля, че ролята на пчелояда се надценява при загубата на майки. Обикновенно около майката кръжат над 20 търтея, та аджеба каква е вероятността пчелояда да клъвне баш майката, а някой от мераклиите примерно ... Че пчелояда и лястовицата си хапват пчели е неоспорим факт, но все си мисля, че не са те главните виновници за загубите на майки. Загуби на майки има през целия активен сезон. Примерно при мен, пчелина ми е близо до река, където във високите брегове гнездят доста пчелояди и кой знае какъв проблем със загуби на майки нямам. На 10 майки да не се върне 1 рядко 2. Примерно таз година имам много самосмени и двадесетина отводки и почти намам загубили се майки.

Потребител
    Регистриран
    10.05.2014
    Пчеларски район
    Троян
    За пчелояди не знам, но в момента липсата на търтей ще е по големия проблем. Много късна самосмяна. При мен търтеите ги изгониха още преди две седмици масово в периода 14-18 август. Дано има някъде останали.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от fori1 Виж публикацията
    За пчелояди не знам, но в момента липсата на търтей ще е по големия проблем. Много късна самосмяна. При мен търтеите ги изгониха още преди две седмици масово в периода 14-18 август. Дано има някъде останали.
    Търтеи има, все има в околността семейства със стари майки... При мен пък преди седмица, търтеите си се шляеха из кошерите, без значение дали е стара или млада майката....

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •