Аз, още есенес, при един видеочат, му споделих моите впечатления на Дони. Усмихна се, попитаме какво е пишело на кутийките, но аз не можах да му отговоря , защото не си спомням, но кутиите са на пчелина и си ги ползвам сегиз-тогиз. Що касае впечатленията ми от майки на други производители, също нямам кой знае какви позитивни чувства - т.е., не съм впечатлен, но не съм и огорчен, защото съм взимал майки в критични моменти - есенно време, след третиране с МК, за да спася семействата. Инак моите майки си ми допадат. Де да знам, може и да съм прекалено взискателен. Ето, сега имам подготвени 17 нука със запасни майки, които ме радват много, за разлика от основните семейства.
Преди да взема майките от Андон, съм купувал по 2-3 майки от пчеларските магазини в Русе и от един човек живеещ близо до Русе. Не съм доволен от никоя от тези майки. Има хора, които са вземали от тези майки и техните са били добри, и хората са доволни. Аз не съм имал късмет да уцеля с добри майки. То и затова 2-3 майки взети от някого може да се окажат и отлични, а може и за нищо да не стават.
А го има и фактора кой какво очаква от съответните майки. При едни и същи показатели, един пчелар може да е доволен, а друг да не е.
Учудващо е, че сте успели да изроите на Дони пчелите ... Те искат просто място ... много място, и си карат работата![]()
System network ...
Ами постарали са се колега! Други пък се оплакват, че били много крадливи? Еми като дойдат на наша територия такива стават! То слабата пчела не се рои. Рои се силната и добре гледаната. А слабака трудно се рои от щастие. Виж от нещастие може. Като го натиснат акари, пчелари и други се роят и те.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Леле-мале. Аз като ви чета тука и все се сещам Скутелаторчето как ни се подиграваше на българския мелез - ройлив, злобен и мързелив. Сега ако е тука, ще каже - тъй е то, качеството си има цена, па евтино сте минали.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))