Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ако наистина ще имате още 3 седмици слънчоглед ще извадите много. При тая влага око малко се стопли няма да ви стигнат тенекетата. При нас слънчогледа окончателно приключи и се надяваме на ливадата която заради интензивното земеделие не е много, но ще видим. Надеждата умира последна.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Хвърлих по едно око в няколко кошера и в магазините го няма меда, който очаквах. Няма ги и пчелите. Пълзящите са намаляли ама все още се виждат на места. Спор няма, че си беше тежка година, ама и аз се изложих в преценките и мерките. Преди всичко си беше по инерция, малко пипаш и само вадиш меда, само че това вече не работи и се иска намеса. За първи път ще опитам да вадя мед от плодника, че отдолу са наблъскали яко.
    Медец

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    На пчелина в община Роман- много пило-нектара, който вкарват отива за изхранването му. Няма интензивно земеделие в района на пчелина(слънчоглед). Всичко е зелено и избуяло. Надявах се при тия дъждове да се запасят стабилно за тях си от ливадите, но то пък няма кой да ги коси или пасе. Друга година по това време почти всичко е изгоряло и е безпашие. Не можах да видя акари по пчелите за разлика от полските пчелини.
    Предпочитам да пия от извора.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Стимулирал ли си ги с нещо тия отводки?Що то и при мен се задръстиха,но са запечатали на 65-75%.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Стимулирал ли си ги с нещо тия отводки?Що то и при мен се задръстиха,но са запечатали на 65-75%.
    Не съм ги стимулирал с нищо друго освен три пъти сироп и две пити запечатено пило.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •