Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1251

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ама защо сте се заръбали с мен? Сега и се величая, ама май вие се величаете със този житейски опит, а колко сте прави само господ знае, защо си мислите, че всички други са под вашето ниво и щом вие не можете всички други трябва да са по зле и от вас. Пак ви повтарям, районите са различни. Преди няколко дена говорих със колега по телефона пчеларствал в Русенско и той ми каза, че вади по 100 кг от средните по сила семейства, за силните не каза нищо, а и аз не го питах, защото не ме интересува, а вие се заяждате с мен.
    Янчо, условието за районите, АЗ ти го натяквах още лани, когато развиваше някакви теории за "относителността". А житейския опит е важен Янчо, заради това, с което съдбата те принуждава да се бориш, в следствие на което установяваш (ако има с какво), че не става така, както ние го искаме. Никой не поставям под моето ниво, преди да го преценя. Ти обаче, се поставяш над нашето ниво, защото не сме искали да възприемем твоите теории. Да, вероятно си прав, Айнщайн също го имат за луд, но нали не си мислиш, че ти си втория. Не се заяждаме с теб, просто ти се мъчиш да се самоизтъкнеш, но по някакъв неприемлив начин. Не ми се понрави твоя укор: "Имате пари да образовате децата си, а нямате пари да се образовате като пчелари".

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Янчо, условието за районите, АЗ ти го натяквах още лани, когато развиваше някакви теории за "относителността". А житейския опит е важен Янчо, заради това, с което съдбата те принуждава да се бориш, в следствие на което установяваш (ако има с какво), че не става така, както ние го искаме. Никой не поставям под моето ниво, преди да го преценя. Ти обаче, се поставяш над нашето ниво, защото не сме искали да възприемем твоите теории. Да, вероятно си прав, Айнщайн също го имат за луд, но нали не си мислиш, че ти си втория. Не се заяждаме с теб, просто ти се мъчиш да се самоизтъкнеш, но по някакъв неприемлив начин. Не ми се понрави твоя укор: "Имате пари да образовате децата си, а нямате пари да се образовате като пчелари".
    Ти лично познаваш ли пчелар да е отишъл да учи години за пчеларство и да е развил бизнес със пчелите? Аз лично не съм чувал за такъв. Познавам само пчелари който искат само да взимат и нищо да не дават, но дават по един чувал пари за децата си да учат висше, за да отидат после да работят за една заплата. Защо ли никой не иска да прати децата си да научат нещо и да развият семейния бизнес.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Ти лично познаваш ли пчелар да е отишъл да учи години за пчеларство и да е развил бизнес със пчелите? Аз лично не съм чувал за такъв. Познавам само пчелари който искат само да взимат и нищо да не дават, но дават по един чувал пари за децата си да учат висше, за да отидат после да работят за една заплата. Защо ли никой не иска да прати децата си да научат нещо и да развият семейния бизнес.
    Това, важно условие ли е, за да се занимаваш с пчеларство. Казвал съм го не веднъж, моето пчеларство е наследствено, но аз не съм насочил моя син в тази насока, както не бих го направил и с по-малкото си дете. Нека те си изберат пътя, който да следват. И недей вкарва други условности в спора ни.
    Бизнеса с пчелите е меко казано, кьор фишек. Ти, дай боже да имаш деца, би ли ги насочил към това занимание? За взимането и даването на пчеларите ми е ясно и добре познато, тъй че... Пчеларския бизнес го развива държавата, но да не се впускам в подробности.
    И да те питам, твоето образование да не е мебелист?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Това, важно условие ли е, за да се занимаваш с пчеларство. Казвал съм го не веднъж, моето пчеларство е наследствено, но аз не съм насочил моя син в тази насока, както не бих го направил и с по-малкото си дете. Нека те си изберат пътя, който да следват. И недей вкарва други условности в спора ни.
    Бизнеса с пчелите е меко казано, кьор фишек. Ти, дай боже да имаш деца, би ли ги насочил към това занимание? За взимането и даването на пчеларите ми е ясно и добре познато, тъй че... Пчеларския бизнес го развива държавата, но да не се впускам във подробности.
    И да те питам, твоето образование да не е мебелист?
    По завършване на училище, да и си го работя, но печеля повече от пчелите и инвестирам в момента в тях. Ако имам деца със сигурност ще се погрижа поне едното да продължи семейния бизнес. В момента познавам военни и други държавни служители децата на, който са пак държавни служители във същата сфера и родителите им казват, че това е приемственост. Също съм чел, че в миналото винаги първородният син е поемал семейния бизнес, а от другите деца поне един е бил в политиката, а защо е така би трябвало сам да се сетиш. Ама едно време хората са били по прости и може да е било грешка това явление.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    По завършване на училище, да и си го работя, но печеля повече от пчелите и инвестирам в момента в тях. Ако имам деца със сигурност ще се погрижа поне едното да продължи семейния бизнес. В момента познавам военни и други държавни служители децата на, който са пак държавни служители във същата сфера и родителите им казват, че това е приемственост. Също съм чел, че в миналото винаги първородният син е поемал семейния бизнес, а от другите деца поне един е бил в политиката, а защо е така би трябвало сам да се сетиш. Ама едно време хората са били по прости и може да е било грешка това ввление.

Дай боже,Бат Янчо,но това няма как да ти докара още знания.Аз за това правя тия клипове да мой след време и някой левец да си докарам.
    П.П.Знаеш ли колко ми дават на клип и реклама?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    И моите са в гора но на склон.Мисля че това също е от значение.Какво им пречи да ходят на 200-300м по надоло
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    печеля повече от пчелите и инвестирам в момента в тях.
    Тука май преувеличаваш, но както и да е.
    Ако имам деца със сигурност ще се погрижа поне едното да продължи семейния бизнес. В момента познавам военни и други държавни служители децата на, който са пак държавни служители във същата сфера и родителите им казват, че това е приемственост. Също съм чел, че в миналото винаги първородният син е поемал семейния бизнес, а от другите деца поне един е бил в политиката, а защо е така би трябвало сам да се сетиш. Ама едно време хората са били по прости и може да е било грешка това ввление.
    Приемственост - да, но до къде и за какво? Ако е за това да не се загуби занаята - ОК, но ако е на принципа залудо работи , залудо не стой - не си заслужава. А в миналото и настоящето, че първородния син е наследник - ясно, но наследник на какво? ЕЕЕх Янчо, Янчо.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Тука май преувеличаваш, но както и да е.

Приемственост - да, но до къде и за какво? Ако е за това да не се загуби занаята - ОК, но ако е на принципа залудо работи , залудо не стой - не си заслужава. А в миналото и настоящето, че първородния син е наследник - ясно, но наследник на какво? ЕЕЕх Янчо, Янчо.
    За последните две години открих фирма по ДДС за пчелите и съм теглил два пъти по 20 000 лв кредит от банката и тази година може и да успея да ги върна. Ама аз съм ненормален, неженен, не вадя толкова мед, като теб и не мога да изкарам толкова пари, като теб, летя в облаците, както казваш и какво ли знам аз със моя малък житейски опит. Наследник на това което ти си решил, но за теб както сам казваш не е бизнес, за теб е залудо, но така ти си решил, не аз.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    За последните две години открих фирма по ДДС за пчелите и съм теглил два пъти по 20 000 лв кредит от банката и тази година може и да успея да ги върна. Ама аз съм ненормален, неженен, не вадя толкова мед, като теб и не мога да изкарам толкова пари, като теб, летя в облаците, както казваш и какво ли знам аз със моя малък житейски опит. Наследник на това което ти си решил, но за теб както сам казваш не е бизнес, за теб е залудо, но така ти си решил, не аз.
    Янчоо, не намирам за нужно да казвам, аз какво съм изкарал от пчелите, най-малкото, защото не е благоприлично. Кредити мога да изтегля два пъти по толкова, които ти споменаваш, но всеки си има приоритети, а моите, се различават от твоите. Ще се радвам за теб, след десет години да пишем във форума и ти да се похвалиш, дай Боже с по-големи успехи - пчеларски де, пък и житейски.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    По завършване на училище, да и си го работя, но печеля повече от пчелите и инвестирам в момента в тях. Ако имам деца със сигурност ще се погрижа поне едното да продължи семейния бизнес. В момента познавам военни и други държавни служители децата на, който са пак държавни служители във същата сфера и родителите им казват, че това е приемственост. Също съм чел, че в миналото винаги първородният син е поемал семейния бизнес, а от другите деца поне един е бил в политиката, а защо е така би трябвало сам да се сетиш. Ама едно време хората са били по прости и може да е било грешка това явление.
    Янчо, тук направо ме разцепи. Както знаеш и в пчеларството, че от една добра майка не излиза също добра, а може и по добра да е, но това не е закон. Така и с примера който си дал. Бащата е дал пари за тези учебници и няма да дава други за нови с друга тематика я. Така се е мислило на времето. А още са мислили, че като се яхне единия на магарето и вече трябва всички да го правят. Само гледай телевизията. Мама, тате и аз.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •