Аз взех и на Сливен основи и на Горна Оряховица и съм по доволен от тези на Горна Оряховица. На цвят са жълти а пчелите по бързо започват да ги градят, малко по тънки са но пчелите не ги гризат
Аз взех и на Сливен основи и на Горна Оряховица и съм по доволен от тези на Горна Оряховица. На цвят са жълти а пчелите по бързо започват да ги градят, малко по тънки са но пчелите не ги гризат
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Кои са тези в Горна Оряховица? И защо са жълти?
Тези от Г.Оряховица са на Витанов.И аз тази година взех от тях.Доволен съм, не ги гризат а и при обмяната на восъка са коректни, не правят цигански номера като на други места.
восъчните основи в Турция са около 18-20 лева кг ,при замяна 2 лева надценка се дава ,мисля че не си струва да се купи преса за два лева
Сериозно, ще питам отново (3ти път) - защо основите са жълти? Инак е прекрасно че сте доволни![]()
advanced идея нямам защо са жълти и не потъмняват бързо wink;
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Колеги, ако някой е ползвал ВО на BEEHOME да сподели дали са добри, 94 гр. са имат странен мирис. По нагоре Valaz беше дал мнение ако има и други ще ми бъде полезно. Благодаря Ви !
Nil satis nisi optimum
Има две възможности, според мен.Първоначално публикувано от advanced
Едната е да са от восък от разпечатки, която аз изключвам. Видях, че в Русия правят основи от такъв восък.
Другата е да е избелван восъкът с киселини и/или оцветяван.
Ако говориш за тези произведени в Богоров от едни араби- аз ползвам такива и съм доволен. Миришат уникално яко според мен, даже съм си сложил в колата една за ароматизатор.Първоначално публикувано от petermar
"Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.
Да за тях става въпрос но доколкото знам са внос - на тях пише произведено ЕСПървоначално публикувано от Mind_Control
най вероятно Китай. Казват че са от Гърция интересно ходил съм доста по пчеларски магазини в Гърция и Турция но никога не съм виждал точно такива.
Nil satis nisi optimum
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))