Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Имат го,имат го,ама си прав ,че си траят дане вземе да им се развали схемичката.
    При тях не е така силно изразен.
    Питаш като се смеси кумафос с пестециди,какво става.Ами при биото-не ти вземат меда щото лабораторията хваща и двете.При конвенционалния мед,ако са много големи процентите-пак,или на по-ниска цена.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от вдраев Виж публикацията
    При тях не е така силно изразен.
    Питаш като се смеси кумафос с пестециди,какво става.Ами при биото-не ти вземат меда щото лабораторията хваща и двете.При конвенционалния мед,ако са много големи процентите-пак,или на по-ниска цена.

За пчелите питам аз за парите е ясно.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    За пчелите питам аз за парите е ясно.
    Според мен става още по-зле за тях.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от вдраев Виж публикацията
    Според мен става още по-зле за тях.

Мерси за мнението,но нека изчакаме да видим и другите колеги какво ще кажат.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Извадих медът ,по слаб сезон съм нямал от 15 години насам, не мога да си покрия разходите,вече се чудя дали изобщо да се занимавам със пчели!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    Извадих медът ,по слаб сезон съм нямал от 15 години насам, не мога да си покрия разходите,вече се чудя дали изобщо да се занимавам със пчели!
    Навсякъде почти е така, пчелина ми който е на 900 м.н. започнах да го запасявам и спасявам от гладна смърт за зимата!

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Навсякъде почти е така, пчелина ми който е на 900 м.н. започнах да го запасявам и спасявам от гладна смърт за зимата!
    При мен слънчогледа уж тръгна много добре. Много хубав летеж но магазините полупразни. После цъфна един късен масив и той май ще спаси сезона. Не знам многото валежи ли, пренасели ми се района със семейства ли?! Нещата се промениха последните 2-3 години.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Положението с пълзящите не се променя, въпреки взетите мерки. Става сложно май?
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Колега Дончев , какви мерки предприехте ?
    Миналият август при мен имаше единици пълзящи пчели , но тази година нямам този проблем .
    Колко време след предприетите мерки проблема продължава? Интересно ми е кои мерки не вършат работа. Нямам голям пчеларски опит, но имам два случая на пълзящи пчели. Първия път знаех причината и се справих. Във втория(миналата година) пчелите пред едно от най-силните ми семейства изглеждаха така:
    IMG_20170706_002923.jpg
    IMG_20170705_235545.jpg
    IMG_20170706_003124.jpg
    Млади и летящи пчели които остават без мъх. Пчелите ги изхвърлят от кошера. При това дърпане им наръфват крилата. Някои, които все още могат да летят, се опитват да се приберат, но са посрещнати с агресия. Не ги жилят, а ги дърпат и бутат извън кошера. Към 10.08. няма много време за експерименти и направих профилактика със всичко което имам под ръка. Смених и майката. Видимите симптоми изчезнаха след около двайсетина дни. Така и не разбрах какво свърши работа. До момента същото семейство е добре, но за мен все още под карантина.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Какви мерки? Какви ли не. За каквото само не съм се сетил, само за това не съм ги третирал. Остана само един от методите който е най - ефикасен, но за сега изчаквам.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Какви мерки? Какви ли не. За каквото само не съм се сетил, само за това не съм ги третирал. Остана само един от методите който е най - ефикасен, но за сега изчаквам.
    Модернизаторе,пробвали да смениш всички пити на кошера?

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •