То, майстор на всякъде се иска. Като приказката и тате може и бате може, но козата си иска пръч.
Та мисълта ми е: има ли нужда от такава инвестиция, за да си свариш един материал, приготвен по принуда.
Е, ако си с намеренията да правиш спиртоварна, това е друга работа.
Написах, че в момента изобщо не ми се занимава с варене на ракия, но, това е, защото съм натоварен с друга работа. Иначе интереса ми към темата е дългосрочен и отдавна, но ще се реализира истински, ако доживея да се пенсионирам. Дотогава тече набирането на опит и хардуер. С пчелите се занимавам на същия принцип.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Дончев,да вземаме мезето и да идваме тогава!
Такива като теб най ги обичам!Имам двама приятели -въздържатели като теб и почти след всяка сбирка ги болят главите!Ако и ти си от тях по добре да не идваме,а да се срещнем на изложението в Плевен догодина и да ти донеса шише ракия да добавиш към сбирката си!Обещавам двойно препечена грозданка-48 градуса!Плъзга се без да я усетиш когато я пиеш!
Ако ще идваш на изложението-пиши ми на лични да се разберем къде да се срещнем и как да се познаем.
Поздрави:Цветан Димитров
Ей, аз ви казах, че не пия, а вие ракия започнахте да ми предлагате. Идвайте. Ще ви запиша час в едно заведение и започваме. Вие ще пиете, а аз ще ви гледам сеира. Има река наблизо и ще може да си охлаждате главите. Един от вас е виждал заведението./отвън, че беше претъпкано както винаги/ Заповядайте, чакам ви. Всичко си носете, но парите да са в повече, че нямат сапун и бръсненето е малко твърдо.![]()
Трябва и от време на време да разбърква джибрата за да не се получи кисела жилка в ракията след като я свари.
Поздрави:Цветан Димитров
При ферментация при отсъствие на кислород се получава алкохол. а при наличие на кислород - оцет! Изваряването на ракията трябва да стане непосредствено, след като захарното съдържание на джибрите спадне под 3 %. Всяко забавяне води до увеличаване на киселинността и загуба на алкохол!
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))