Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от bennik Виж публикацията
    Божке то се едно ще правиш адронен колайдер/
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ха, ха....само му дайте идеята и току виж започнал. Лошото, че не взема акъл от нас, че да му кажем как се прави.
    Контролера ми управлява горелката и котела с точност 1 градус, при все цялата инертност на системата от радиатори и конвектори. За него управлението на един казан с колона ще е фасулска работа. Пък и отоплителните котли с автоматика не са някакви чудеса, отдавна масово са по къщите на хората, дори и у нас. Какви колайдери ви се привиждат? Аз да си поддържам температурата в казана колкото е нужно, да виждам температурата на парите над дефлегматора, можейки да я регулирам, да виждам температурата на излизащия дестилат и да я регулирам - какво повече от това се иска на един казан с колона?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    какво повече от това се иска на един казан с колона?
    Хубав (качествен) материал.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Хубав (качествен) материал.
    Това е изискване към мераклията, не към казана. В такъв случай и майстор се иска /ако има/.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Това е изискване към мераклията, не към казана. В такъв случай и майстор се иска /ако има/.
    То, майстор на всякъде се иска. Като приказката и тате може и бате може, но козата си иска пръч.
    Та мисълта ми е: има ли нужда от такава инвестиция, за да си свариш един материал, приготвен по принуда.
    Е, ако си с намеренията да правиш спиртоварна, това е друга работа.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    ...има ли нужда от такава инвестиция, за да си свариш един материал, приготвен по принуда. ...
    Написах, че в момента изобщо не ми се занимава с варене на ракия, но, това е, защото съм натоварен с друга работа. Иначе интереса ми към темата е дългосрочен и отдавна, но ще се реализира истински, ако доживея да се пенсионирам. Дотогава тече набирането на опит и хардуер. С пчелите се занимавам на същия принцип.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Дончев,да вземаме мезето и да идваме тогава!
    Такива като теб най ги обичам!Имам двама приятели -въздържатели като теб и почти след всяка сбирка ги болят главите!Ако и ти си от тях по добре да не идваме,а да се срещнем на изложението в Плевен догодина и да ти донеса шише ракия да добавиш към сбирката си!Обещавам двойно препечена грозданка-48 градуса!Плъзга се без да я усетиш когато я пиеш!Ако ще идваш на изложението-пиши ми на лични да се разберем къде да се срещнем и как да се познаем.
    Поздрави:Цветан Димитров

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от freddie46 Виж публикацията
    Дончев,да вземаме мезето и да идваме тогава!
    Такива като теб най ги обичам!Имам двама приятели -въздържатели като теб и почти след всяка сбирка ги болят главите!Ако и ти си от тях по добре да не идваме,а да се срещнем на изложението в Плевен догодина и да ти донеса шише ракия да добавиш към сбирката си!Обещавам двойно препечена грозданка-48 градуса!Плъзга се без да я усетиш когато я пиеш!Ако ще идваш на изложението-пиши ми на лични да се разберем къде да се срещнем и как да се познаем.
    Ей, аз ви казах, че не пия, а вие ракия започнахте да ми предлагате. Идвайте. Ще ви запиша час в едно заведение и започваме. Вие ще пиете, а аз ще ви гледам сеира. Има река наблизо и ще може да си охлаждате главите. Един от вас е виждал заведението./отвън, че беше претъпкано както винаги/ Заповядайте, чакам ви. Всичко си носете, но парите да са в повече, че нямат сапун и бръсненето е малко твърдо.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Трябва и от време на време да разбърква джибрата за да не се получи кисела жилка в ракията след като я свари.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Отсега постави нещата на законова основа и след 2-3 години може да имаш приличен поминък за един млад пенсионер. Не казвам "бизнес" /понеже ти чета и другите мнения/.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    1219244i7jvKOPz[1].jpg

Това си купих минавайки през един град. Тъй като не пия ще я пробвам само на аромат. Много е хубав и затова я купих.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •