Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 99

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от nihihihi Виж публикацията
    ТОВА НЕ Е ЕПИЗОД ОТ НЯКОИ ФИЛМ....
    загледах се в някой килийки умрели ларви но не на дъното а ще кажеш че искат да излязат...първата ми мисъл не е добре
    Може и да е ЕГ може и мехурчест да е трябва си лаб.изследване.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Може и да е ЕГ може и мехурчест да е трябва си лаб.изследване.
    От практиката която имам, все повече се замислям, защо е необходимо да се занимаваш с пострадали семейства? Унищожаваш и създаваш. Иначе само си губиш времето и средствата.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Има мъдрост в думите ти . Но човека питаше защо умрелите се катерят нагоре в килийката та затова писах ама на снимка трудно да се каже има типични и атипични форми с ясна и не толкова ясна клинична картина отделно ЕГ може да е и на запечатаното пило нали са няколко модела то и АГ май са няколко вида Може и натравяне да доведе до умиране на летящата пчела или слаба отводка с много пило и малко пчели от там простудяване на пилото и после ЕГ може и от глад липса на нектар и прашец да доведе до сухо пило от там слаба имунна система има пчели няма имунитет и айде идват вирусите а има и вирусни гнилци . Та май пчелите трябва да си ядат мед и прашец а развиването с чукундур да е в някакви норми.Но това са си мой мисли повлияни от Сибирската пчеларска школа.

.................................................. ....
    https://vdommed.com/o-pchelah/bolezn...nej-pchel.html
    При развитии этого заболевания личинки пчел сначала приобретают желтоватый оттенок, а затем меняют положение в ячейках.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Има мъдрост в думите ти . Но човека питаше защо умрелите се катерят нагоре в килийката та затова писах ама на снимка трудно да се каже има типични и атипични форми с ясна и не толкова ясна клинична картина отделно ЕГ може да е и на запечатаното пило нали са няколко модела то и АГ май са няколко вида Може и натравяне да доведе до умиране на летящата пчела или слаба отводка с много пило и малко пчели от там простудяване на пилото и после ЕГ може и от глад липса на нектар и прашец да доведе до сухо пило от там слаба имунна система има пчели няма имунитет и айде идват вирусите а има и вирусни гнилци . Та май пчелите трябва да си ядат мед и прашец а развиването с чукундур да е в някакви норми.Но това са си мой мисли повлияни от Сибирската пчеларска школа.

.................................................. ....
    https://vdommed.com/o-pchelah/bolezn...nej-pchel.html
    При развитии этого заболевания личинки пчел сначала приобретают желтоватый оттенок, а затем меняют положение в ячейках.

Тези няколко години вероятностите за измиране на летящата пчела дал Господ. Оттук и оставане на пилото без храна, вентилация и др. води и до измирането му което води вече до бума на всички болести. Преди като, че ли нямаше такава заболеваемост. Не се налагаше да се чете главата в книгите за болестите, а сега сме все там. От едно спираш да лекуваш и започваш следващата рецепта.

Потребител
    Регистриран
    21.05.2015
    Един въпрос слрд смяната на питите и майката и след снасяне и запечатване на пилото ако е АГ до колко време ще се появят отново симптоми? И мога ши да дам проби за изследване и каде?

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от nihihihi Виж публикацията
    Един въпрос слрд смяната на питите и майката и след снасяне и запечатване на пилото ако е АГ до колко време ще се появят отново симптоми? И мога ши да дам проби за изследване и каде?
    От това което аз знам по въпроса: Не си направил най-важното - очистителния глад. Ако е гнилец, той есента затихва и следващия сезон избухва с нова сила. Щом се съмняваш, пълна карантина на това семейство! Поне две години не пренасяй нищо от него към останалите кошери. Един повдигач персонално за кошера. Питите от него последни в центрофугата и след това дезинфекция. Лична хигиена(ръкавици, помощни материали, инструменти,..). И още, пролетното развитие на такова семейство може да е прекрасно, но това.да не те заблуждава! Следват благоприятни условия за гнилеца и го съсипва. Това знам от хора, пчелари доста преди аз да започна. Има лабораторий за изследване. Знам, че проф. Вълчовски ръководи една(май собствена?). Няма начин да няма и други. БАБХ за какво са, ако нямат лаборатория!?

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Преди години се бях записал на едни курсове за пчеларство само и само, за да видя АГ - така и казах на водещите курса, че съм се записал и платил, за да ми покажат на живо АГ. Обещаха ни, че и това ще направят, ала уви си останаха с обещанието, но един от тях ми рече следното: АГ и без да го познаваш не можеш да го сбъркаш, защото още с отварянето на кошера, ще те лъхне силна и гадна миризма.

Надявам се да нямаш, тъй като почти* нямам личен опит с болестта няма и как да преценя по снимките, и видеото, което си качил, така че от мен единствения съвет е именно да се направи лабораторно изследване.

* - като дете някъде през '80-те съм виждал, но .... като дете.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Потребител
    Регистриран
    21.05.2015
    Новата майка снася но пчелите не вземат всичкия сироп но нямам идея защо?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •