Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Това е обичайна картина при мен всяка година, купих си вируси от Апиакта и Кисьов 2010-11 г. Вирусен паралич - пчелите лазят вместо да облитат, ако отиде на нивата няма сила да се прибере в кошера. Ако е от вирус това при теб ще са засегнати отделни семейства, ако е от неоникотиноиди ще са засегнати всички.
    Колега, ти дава ли някъде да ги изследват за да получиш диагнозата?
    Медец

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    Колега, ти дава ли някъде да ги изследват за да получиш диагнозата?
    Научих се да ги разпознавам вирусите от практиката, неволята учи. Нямам нужда от анализ. Като дойдат в пчелина ти , ще се научиш и ти да ги познаваш.
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 15.07.2018 в 14:35.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Силно изразено е при облитане на търтеите. Преди няколко години се чудех какво е това чудо. Но при колегата може да има и отравяне.Въпреки че кой луд ще пръска по време на цъфтеж на слъчогледа.

Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    Силно изразено е при облитане на търтеите. Преди няколко години се чудех какво е това чудо. Но при колегата може да има и отравяне.Въпреки че кой луд ще пръска по време на цъфтеж на слъчогледа.
    Преди 1 месец пуснахме жалба до БАБХ от нашето дружество, защото 3 дни след като цъфна слънчогледа и една от кооперациите го опръска със самолет с лисна тор. Някои пчелари казаха след това, че пчелите са се биели на входовете на кошерите заради миризмата и съответно са имали убити пчели пред кошерите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Цитат Първоначално публикувано от malkia.sandanski Виж публикацията
    Преди 1 месец пуснахме жалба до БАБХ от нашето дружество, защото 3 дни след като цъфна слънчогледа и една от кооперациите го опръска със самолет с лисна тор. Някои пчелари казаха след това, че пчелите са се биели на входовете на кошерите заради миризмата и съответно са имали убити пчели пред кошерите.

Аз съм виждал как пръскат с отрова рапица в цъвтеж към 11ч.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Слънчогледа може да е третиран с неникотиноиди още преди засяването.

VIP Автор
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Слънчогледа може да е третиран с неникотиноиди още преди засяването.
    Търсете причината на друго място. Аз нямам такива култури и също лазят като за световно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Търсете причината на друго място. Аз нямам такива култури и също лазят като за световно.

Търсим я от години,но все не я намираме.Според мен много малко хора я виждат,но не казват.Така по лесно ще се справят с колегите.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Аз също нямам слънчоглед, но и при мен лазят втора година. Този сезон е само в единия край на пчелина /по-слънчевия/, но не мога да разбера от кои точно кошери /кошер/. Загубих 16 семейства през зимата, като само в един от кошерите имаше диарични петна. Направи ми впечатление, че не си запечатаха меда на повече от 30 - 40% и така го намерих пролетта. После, като го събрах този мед отделно, прокисна в тенекиите и замина преди 5 дни за ракия. Покрай тези кошери измитах много подмор предното лято, няколко пъти намерих и пълзящи майки, търтеи също много. Мисля, че някъде из темите публикувах и резултата от изследването, но не помня къде точно.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Пръскат и още как! Днес разбрах, че преди 7-10 дни при мен са пръскали слънчогледа с "Пиктор". Незнам дали на този препарат или на нещо друго, но горе-долу от тогава и при мен се наблюдава намаляване на летящата пчела, подмор и лутаща се такава пред кошерите.
    Keep Walking...

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •