Ами затегнаха се изискванията в лабораториите, вече будали няма, анализите показват било лекарства, било захар, било какво ли не и примката се затяга. Някои се чудят, че им взели проби, а не идват. Ми като ти открият, че меда е минал само покрай акацията и ще го вземат на куково лято. Те да не са будали да изкупуват захар по 7 лева?
Варианти малко. Най-чистия /сравнително/ е да са се променили условията в нормативната база. В останалите, каквото и да си говорим, става дума за пари. Разликата е само на кого колко. Пчеларите обикновено са последни на опашката, като риска остава при тях. Нищо ново под слънцето. Само дето мащабите в пчеларството са микроскопични в сравнение с едрото земеделие, енергетиката, съдебната власт... не може да се изредят всичките големи.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Няма законова промяна, просто сертифициращите фирми си напълниха гушите. Това е. Е има и други детайли, но ще си замълча. Едно е ясно, че това био повлия на цената на меда. Нека не ми разправят врели не кипели за аржентински, китайски, украински мед. Пчеларството не го чака нищо добро!
Да раздвижим малко темата- https://btvnovinite.bg/bulgaria/izma...eto-u-nas.html
Аз гледах тоя от сметната палата - евала му - няма мушенгии в био земеделието. Това е братя пчелари! Да, обаче са Ви големи доходите и ще има по-голяма ставка за осигуровки! Както неведнъж сме дискутирали, ще останат тия, които са гледали да лапнат от къде какво може на време, всички останали АМСАЛАЦИ, ще бъдат "хвърлени" зад борда.
Е те за туй не им ща, ни програмите, ни субсидиите, ни ...., разчитам на собствени сили, естествено плащайки си данъците. А тия, ООД - тата, дето сеят акъл на всякъде, да си гледат работата, щото това ООД, не е заксвасено с пчеларство, а с друга дейност и продължават да втълпяват глупости. 3000 лв, 5000 лв и тинтири -минтири. Еххх тия странджалии!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))