На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Първо нека стане ясно, че пчелите, по време на паша, консумират от хранилката по-бавно от безпашево време, поради което, в зависимост от силата на семействата, може да мине време докато го оползотворят. Второ, за да не продължи ферментацията, която и без това е започнала и не е по нравите им, е удачно меда да мине през термична обработка, за да се убият бактериите, които предизвикват ферментацията, особено киселата. Би следвало да знаеш, че в безпашев период е противопоказно да се дава мед за подхранване, под каквато и да е форма, за да не предизвикаш нападение. Това имах предвид като писах с главни букви.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Алооооо в святата тема за Ракията, пчели не се обсъждат!
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
То хубаво ще го сваря този мед за пчелите, но се замислям какво ХМФ ще има като резултат от варенето. Обсъждаше се колко токсичен е ХМФ за пчелите. Все пак ХМФ се получава от фруктоза при нагряване, а в меда фруктоза бол. Ако пък не го сваря, като не знам от какво умряха една редица кошери в пчелина, откъдето е и въпросния мед, не смея да им го дам, за да не разнеса някоя зараза. Дали не е по-редно да иде за ракия все пак? Тогава няма да се налага да го загрявам предварително, само ще го разреждам с вода.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))