Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 65 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 643
    Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Ето ги и моите

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Браво, Зарко!
    Виж какви интересни кошерчета ти е сътворил Трифон Банев, а ти орева всички социални мрежи! А онова готиното кошерче, с което дебютира на "сцената" не го виждам....Къде е?

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Един от многото е

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Зарко, мисля че няма да те затрудни да обърнеш кошерите с прелките на изток. Ако искаш пък пробвай само с няколко да видиш разликата.

Потребител
    Регистриран
    14.02.2011
    и каква е разликата на изток

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    В момента са на юг. Бях ги обърнал на изток, но при мен духа един гаден ветрец от изток, североизток и им духа директно в прелките.
    Каква ти е идеята да ги обърна натам?

А и как разбра на къде са обърнати?

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Зарко
    В момента са на юг. Бях ги обърнал на изток, но при мен духа един гаден ветрец от изток, североизток и им духа директно в прелките.
    Каква ти е идеята да ги обърна натам?

А и как разбра на къде са обърнати?
    Идеята е че работния ден на пчелите започва с първите слънчеви лъчи. Ако са обърнати на изток, слънцето ще ги огрява по- рано и няма да се излежават до късно сутрин, а ще бачкат от ранни зори.
    "Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Зарко, спокойно, не знам къде са ти кошерите, иначе щях да зная и какви ветрове имаш :D пък посоката я видях на снимките. Ще излезем малко от темата , ама ако ни питат ще казваме че правим коментар на снимка wink; .
    Защо на изток ? По мои наблюдения преди години по това време и при равни други условия /напр. околна обстановка, релеф на местността, роза на ветровете, разположение на пашата, и т.н. и т.н./, пчелите с прелка на изток започват работа половин до един час преди тези на юг, достатъчно да хванат росата по слънчогледа. Ако е паднал и някой летен нощен дъждец - фурор! По обяд-предната страна на кошера вече е на сянка, ако има сенник-има сянка на прелката с един час напред. Разликите се виждат в магазина. А пък и както казва Скутелатора оттатък, пчелите нямат логическо мислене, само инстинкти. Твойте снимки са правени по обяд, ако бяха на изток прелките щяха да са на сянка. Затова ти и предложих да пробваш с няколко но не знаех че имаш вятър. Отделно при мен установих че и зимуването на изток дава по-добри резултати, така че тотално съм загърбил Запада. Това са си мои изводи и може да е от полза на колеги които гонят паша при 35-40 градуса. Иначе всичко е по принцип и се решава на място, след наблюдение и анализ.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    jordanov, доста си наблюдателен Не се притеснявам дали ми знаеш къде са кощерите, не съм в нелегалност я :D
    Разбрах каква ти е идеята за изток, но мен много ме притеснява тоя мръсен ветрец през зимата и особено напролет, когато тръгнат да се развиват и им трябва топло.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Нищо не ти пречи след пашите пак да си врътнеш кошерите.

Страница 19 от 65 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •