Масово сме така, просто ЛОШ район. Днес пак валя цял ден и никаъв летеж а слънчогледа си отива, какво да се прави природа. Преди слънчогледа и на мен ми напръскаха летящата пчела защото имаше подмор един ден пред кошерите и така. Тази година добива ще е много малък и се подготвяме за новата с надежда да не е и тя на минус![]()
След повече от 30 години пчеларстване,за пръв път наблюдавам масово удавяне на летящата пчела.Оня ден при нас на 3 пъти през деня се сменя времето.Сутринта валеше,после към 10ч напече и пчелите масово хукнаха на паша.След около час заваля дъжд изневиделица,както си печеше.Валя около половин час като из ведро.Друг път пчелите се прибират,но сега поройният дъжд ги изненада когато са се връщали натоварени с нектар и голяма част бяха завлечени от водата.След обяд ситуацията се повтори още един път.На другия ден отворих няколко кошера за проверка и видях,че населението на семействата силно е намаляло и не можеха да покрият питите,все едно е март месец.Сигурно се е случвало и друг път но не в такива мащаби и не съм бил на пчелина да го забележа.Изобщо шантава година съчетана с ниска цена на меда
Днес пак цял ден ту ръми ту вали нищо и половина.
В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))