Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    При мен два пъти тая година изченаха. Преди акацията и след липата.Ако не ги ровичкахме редовно и ние щяхме да сме на тоя хал.За мен това е последици от НЕОНИКОТИНОИДИТЕ,но аз гадая.Може би има хора които знаят,но си траят както беше с голямата смъртност 2017година никой не каза що стана така.
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    После блокираха ли плодника с мед?
    6 от 10 рамки покриват,четирите крайни са чисто празни,а бяха на два корпуса пълни.Другото което откривам е че някои са на 5-6 р. само яйца и открито пило,има и такива като хората,но са малко.Тази година се провалих тотално...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    6 от 10 рамки покриват,четирите крайни са чисто празни,а бяха на два корпуса пълни.Другото което откривам е че някои са на 5-6 р. само яйца и открито пило,има и такива като хората,но са малко.Тази година се провалих тотално...

Не се отчайвай много са така как четеш.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Масово сме така, просто ЛОШ район. Днес пак валя цял ден и никаъв летеж а слънчогледа си отива, какво да се прави природа. Преди слънчогледа и на мен ми напръскаха летящата пчела защото имаше подмор един ден пред кошерите и така. Тази година добива ще е много малък и се подготвяме за новата с надежда да не е и тя на минус

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    След повече от 30 години пчеларстване,за пръв път наблюдавам масово удавяне на летящата пчела.Оня ден при нас на 3 пъти през деня се сменя времето.Сутринта валеше,после към 10ч напече и пчелите масово хукнаха на паша.След около час заваля дъжд изневиделица,както си печеше.Валя около половин час като из ведро.Друг път пчелите се прибират,но сега поройният дъжд ги изненада когато са се връщали натоварени с нектар и голяма част бяха завлечени от водата.След обяд ситуацията се повтори още един път.На другия ден отворих няколко кошера за проверка и видях,че населението на семействата силно е намаляло и не можеха да покрият питите,все едно е март месец.Сигурно се е случвало и друг път но не в такива мащаби и не съм бил на пчелина да го забележа.Изобщо шантава година съчетана с ниска цена на меда

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес пак цял ден ту ръми ту вали нищо и половина.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •