Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 493 от 677 ПърваПърва ... 393443483491492493494495503543593 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,921 до 4,930 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Аз , години наред нямам проблеми .
    Защо ли ?
    Като започна да изброявам , къде всеки греши няма да ми стигнат пръстите и на краката .
    Спрете с инверта - тава е на първо място .
    Хората са го казали, "сития на гладния, не вярва ". Инверт съм давал последно ноември 2017 по 2 литра и само на тези на които запаса ми се е видял слаб. Дано не дойдеш на нашия хал. На ден ми звънят по няколко човека с един и същи въпрос - защо кошерите са "празни", къде са пчелите. Положението в много критично, а причина на пръв поглед няма.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Хората са го казали, "сития на гладния, не вярва ". Инверт съм давал последно ноември 2017 по 2 литра и само на тези на които запаса ми се е видял слаб. Дано не дойдеш на нашия хал. На ден ми звънят по няколко човека с един и същи въпрос - защо кошерите са "празни", къде са пчелите. Положението в много критично, а причина на пръв поглед няма.
    При мен два пъти тая година изченаха. Преди акацията и след липата.Ако не ги ровичкахме редовно и ние щяхме да сме на тоя хал.За мен това е последици от НЕОНИКОТИНОИДИТЕ,но аз гадая.Може би има хора които знаят,но си траят както беше с голямата смъртност 2017година никой не каза що стана така.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Аз , години наред нямам проблеми .
    Защо ли ?
    Като започна да изброявам , къде всеки греши няма да ми стигнат пръстите и на краката .
    Спрете с инверта - тава е на първо място .
    И аз до преди 2 години се чудех на писаниците на колеги ама явно има и различна реалност от нашата.
    Моят район го броях за топ място за пчеларство и си живеех в този филм, а бройките на кошерите се увеличаваха, циганите си сечаха липите, арендаторите взеха та започнаха да обработват и да ръсят с какво ли не, биволите се мултиплицираха и престигват поляната като за Световното, аз си бях свикнал всичко да си върви автоматично и никакво развитие. Истината е, че нещата се променят и или си готов, или сайонара. Аз съм от изненаданите и това се отразява на добива. Оцапал съм центрофугата, ще я оцапам още 2 пъти сигурно и ако верно продължи да вали слънчогледа и бодилите могат да ме изкарат на нормалното ниво.
    Медец

Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Преди малко ми звънна познат пчелар със 30 год стаж и ми казва, че много зле работата, само силните семейства са качили на някоя рамка в магазина мед от слънчогледа, а другите не искат. Това исказване дава отговор защо няма пчели и мед.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Преди малко ми звънна познат пчелар със 30 год стаж и ми казва, че много зле работата, само силните семейства са качили на някоя рамка в магазина мед от слънчогледа, а другите не искат. Това исказване дава отговор защо няма пчели и мед.

Какъв модел му е слънчака?

Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Какъв модел му е слънчака?
    Жълт, какъв да е?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Жълт, какъв да е?

За това не качват.Трябва да е леко по тъмно жълт.

Тази година пак ще има голям мор. Така ми се струва на мен, а как ще е, ще видим напролет.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Тази година пак ще има голям мор. Така ми се струва на мен, а как ще е, ще видим напролет.

Септември ще е топъл Модернизаторе може и да не познаеш.

Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Септември ще е топъл Модернизаторе може и да не познаеш.
    Е, аз не съм врачка.

Страница 493 от 677 ПърваПърва ... 393443483491492493494495503543593 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •