медените се виждат в десният ъгъл в дясно а с пилото са по тъмни и по изпъкнали пилото е доло в средата![]()
медените се виждат в десният ъгъл в дясно а с пилото са по тъмни и по изпъкнали пилото е доло в средата![]()
Това,което си снимал е пило
казвам се Теодор Тодоров
Да така е .Първоначално публикувано от ingivo
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Ако е тъмна питата, тъмни са и запечатките и обратното, ако е светла питата и запечатките ще са светли. Явно пчелите използват част от восъка на килийките за да ги запечатат. Така мисля.
Между другото на снимката отводка ли правишПървоначално публикувано от ingivo
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Първоначално публикувано от ingivo
Това е пита от първите ми пчелички в живота .Две отводки закупени на по 5 питиПървоначално публикувано от Лалов
преди около 10-дни има и незапечатано пило от новите майки
![]()
Днеска до пчелина ми имам приятел с градина от праскови 3 декара и има малка перка за ток и какво да вида пчелите е нападаха или се въртяха около нея това става за първи път и имаше доста пчели по земята ударени или съсечени спря перката и 2-3 дена ще е пуска по късно дано се спрат. Моите пчели са в края на мястото доста далече от нея няма как да го карам въобще да не е пуска добива си ток за мястото или пък да е премести. По някаква причина са решили да си минават точно покрай нея. Няма как да съм сигурен че моите пчели минават покрай нея тъй като в района има и други моите да речем че са най близо 500 метра от мен има друг пчелин с 150 кошера. Как да процедирам и има ли въобще някакво решение или да речем ще се затрие целия кошер или който минава покрай нея.
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Викни когато си при пчелите, ще ги погледнем, ще се видим.Първоначално публикувано от ingivo
П.С. Тая седмица джипа е в бокса и съм пеша, по-добре другата.
Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
При поставяне на нов магазин, как е най- добре да се постави-над или под пълния магазин? От различни пчелари получавам различни мнения,така че моля колеги с повече опит да кажат как е най удачно.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))