Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз преди да продам малко пчелно семейство тествам майката как работи за да продам хубаво семейство. Като направи 3 рамки плътно пило е готова за взимане.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз преди да продам малко пчелно семейство тествам майката как работи за да продам хубаво семейство. Като направи 3 рамки плътно пило е готова за взимане.
    Това е добре, лошото е че недобросъвестни колеги се възползват от това технологично време което е необходимо на майката да осемени тези три пити и през това време си продават техните отводки „калемени“ пак с три пито пило, но от други кошери, а ти когато си готов с реалното пило пазара вече е затворен. Абе омагьосан кръг малко се получава, но ......

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Това е добре, лошото е че недобросъвестни колеги се възползват от това технологично време което е необходимо на майката да осемени тези три пити и през това време си продават техните отводки „калемени“ пак с три пито пило, но от други кошери, а ти когато си готов с реалното пило пазара вече е затворен. Абе омагьосан кръг малко се получава, но ......
    До сега не съм имал проблеми с продаването. Тази година съм зле от към оплождане и хубави майки. До сега от 60 заложени около 40 качествени, това си е 1/3 фира.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    До сега не съм имал проблеми с продаването. Тази година съм зле от към оплождане и хубави майки. До сега от 60 заложени около 40 качествени, това си е 1/3 фира.
    Колега да не се обидиш нещо, но твоя метод с унищожаването на свищевите маточници на 4-5-6 ден не предполага излюпването на голям брой качестевни майки. Също така % на оплодените майки пада когато оплодните кошери, сандъчета, нуклеуси и т.н. са в непосредствена близост до основния пчелин, точно тази година до сега беше много благоприятна за майкопроизводството. Пак повтарям, не искам да те засегна нещо или да те обидя просто споделям моето мнение....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Колега да не се обидиш нещо, но твоя метод с унищожаването на свищевите маточници на 4-5-6 ден не предполага излюпването на голям брой качестевни майки. Също така % на оплодените майки пада когато оплодните кошери, сандъчета, нуклеуси и т.н. са в непосредствена близост до основния пчелин, точно тази година до сега беше много благоприятна за майкопроизводството. Пак повтарям, не искам да те засегна нещо или да те обидя просто споделям моето мнение....
    Няма проблем По принцип винаги ми се получават нещата почти на 100% но ето че някой път има и греда. Миналата година от 90 отводки само 2-3 не се оплодиха. Тази от 1вото зареждане от 40 заредени 38 идеални, но последния път от 20 само 4. Пчелоядите ли бяха близко до пчелина или проблем с майчиното семейство не знам но много слабо. По принцип винаги може по-добре и по-добре, но толкова са ми възможностите!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •