Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 554

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от cecko96_1 Виж публикацията
    Нима не разбирате какво искам да кажа? Вместо да се изкупува на 5,50 всичкия мед фирмите чрез лобизъм въведоха термина биологичен мед които е доста по скъп от конвенционалния до тук добре ,но за тези които го изкупуват.Защо ли защото се купува 20% биологичен и 80% конвенционален по тоя начин средната цена е ниска но убива конвенционалното производство.
    Нещо не мога да схвана логиката...
    Първо - ако тези цифри са верни (20% биологичен и 80% конвенционален) то дела на биологичния мед е твърде малък, за да свие пазара на конвенционалния мед;
    Второ - средната цена на меда (и на която и да е стока) не може да се определя като цената за 1кг продаден на най-ниската цена+цената за 1кг продаден на най-високата цена, разделено на две. Ако трябва да се даде някаква обобщена оценка се определя така наречената "средно претеглена цена";
    Трето - наличието на две цени за един и същи вид мед директно кореспондира с желанието на Друмев и други пчелари за заплащане на качество. Две качества (екологичен и конвенционален) две цени;
    Четвърто - ако на пазара има тенденция да се търси продукция със сертификат ЕКО (умишлено не употребявам термина БИО за един по природа биологичен продукт, какъвто е меда) и купувачите са готови да плащат цената за тази продукция, аз не виждам причини пчеларите да не се възползват от тази конюктура.
    Всъщност какво предлагаш ти - да няма ЕКО мед като качество или ЕКО и конвенционален да са на една цена?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Нещо не мога да схвана логиката...
    Първо - ако тези цифри са верни (20% биологичен и 80% конвенционален) то дела на биологичния мед е твърде малък, за да свие пазара на конвенционалния мед;
    Второ - средната цена на меда (и на която и да е стока) не може да се определя като цената за 1кг продаден на най-ниската цена+цената за 1кг продаден на най-високата цена, разделено на две. Ако трябва да се даде някаква обобщена оценка се определя така наречената "средно претеглена цена";
    Трето - наличието на две цени за един и същи вид мед директно кореспондира с желанието на Друмев и други пчелари за заплащане на качество. Две качества (екологичен и конвенционален) две цени;
    Четвърто - ако на пазара има тенденция да се търси продукция със сертификат ЕКО (умишлено не употребявам термина БИО за един по природа биологичен продукт, какъвто е меда) и купувачите са готови да плащат цената за тази продукция, аз не виждам причини пчеларите да не се възползват от тази конюктура.
    Всъщност какво предлагаш ти - да няма ЕКО мед като качество или ЕКО и конвенционален да са на една цена?
    Пак започваш да бъзикаш котето под опашката. На дръж ми шапката ли се правиш или не искаш да проумееш, че би следвало да четеш и между редовете на написаното по-горе.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Пак започваш да бъзикаш котето под опашката. На дръж ми шапката ли се правиш или не искаш да проумееш, че би следвало да четеш и между редовете на написаното по-горе.
    Не мисля за пореден път да водя спор с глупостите ти. Ако с нещо не си съгласен по същество - аргументирай се.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Не мисля за пореден път да водя спор с глупостите ти. Ако с нещо не си съгласен по същество - аргументирай се.
    Като са глупости - що йощ дириш тук? Това за биото или както ти му викаш ЕКО (то и на кравата изпражненията ЕКО) сме нищили, дъфкали, а ти все не си вдянал за коя Мария иде реч. Щом не си - мълчи си! Стига развива теории на пазарната икономика!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •