Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 12 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 112
    Потребител
    Регистриран
    04.10.2010
    на мен пък от РА ми казаха че удостоверение от НАП по чл. 87не се изисква .кое ще излезе вярно не знам

Потребител
    Регистриран
    11.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от kando
    С тези субсидии, цената на меда скоро нема и да се покачи - колко години стана вече продаваме м/у 3,60 и 4,20 цена на едро (това е масовата цена, че някой успял да вземе примерно 5лв. е изключение)
    .
    Цените са ниски заради пчеларите а не заради прекупвачите,по цял свят хората по браншове се събират търсят общ пазар а ние гледаме да пре...караме комшята и мисля че така ще е докато не се реши вечния въпрос ЛР или ДАДАН е по-добър все едни има някакво значение .

Потребител
    Регистриран
    17.01.2012
    Пчеларството в България през 2011 година

През 2011 година е добит 9 592 тона пчелен мед. Производството му намалява с 9.5% в сравнение с 2010 година. Броят на пчелните семейства намалява с 10.7% спрямо предходната година и достига 547 676 броя.

Потребител
    Регистриран
    28.01.2011
    Пчеларски район
    Раднево
    Днес бях във ФЗ...
    Самата процедура е много лесна и бързо се минава.Няма нищо общо със предишната лудница.
    Не се иска документ от НАП !!!

Потребител
    Регистриран
    04.01.2011
    Едно важно изискване има към кандидатите - удостоверението за животновъден обект да е от преди 25.03.2012г. Също и регистрацията като земеделски производител.
    ГЕНИАЛНИТЕ НЕЩА СА ПРОСТИ!

Цитат Първоначално публикувано от Farar
    Имам 2 въпроса към yuri : Според теб,тъп български манталитет ли ще е,ако някой пчелар ти каже че това е супер мизерия и подигравка с българското пчеларство?От тази пролет субсидията за една коза е 10лв годишно.Ние как да се радваме на 10-15лв за 3г?Мислиш ли ,че една коза може да се сравнява с един кошер по стопанска стойност?
    Мисля, че не си разбрал какво точно казах в предния си пост. Но няма значение, поне за мен. Та на въпросите ти. Да, точно тъпия ни манталитет е една от основните причини за да сме в това положение. Да прав си, това е супер мизерия и подигравка. И точно за това няма да се унижавам, да се боря с безумна бюрокрация, само за една душевна наслада от евентуална победа. По втория въпрос, да една коза е напълно съпоставима с един кошер, като стопанска стойност. И не всеки може да отглежда кози. Но човек който не го е правил, няма как да знае. Както и става и с много от "модерните" пчелари. А между другото и субсидията за брой кози не е за всички, има си изисквания и процедури.

Във връзка обвиненията ми за манталитета ни, искам да попитам ВСИЧКИ, някой от вас, договорил ли е реализацията на определено количество пчелни продукти, още преди да ги е добил?
    Сигурен съм, че 99% от вас ще ми отговорят, че няма как да договорят нещо което още на са произвели. Но аз задавам въпроса, защото тези 99%, действат на принципа, да произведем колкото се може повече, пък после каквото стане. Но никой не се замисля предварително как да получи реална цена за труда си, а не после да плаче, че "гадните" търговци ни ограбват. А всъщност, каква е целта която преследваме с нашия труд и производство, към какво реално се стремим?
    И още нещо доста важно, което за сега само колегата Зарко си позволява да отбележи. Каква е целта на субсидиите в селското стопанство. Да тя не е за да благоденстват производителите. Тъжно, но факт. А поговорката за фактите и боговете, всички я знаете.

Очаквам отговор на въпроса.

Потребител
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    разградско
    Направи ми впечатление защо има граница за горен лимит пък няма граница за долен лимит,като са пуснали 3 милиона да ги разделят всичките пари,ако се падне по 100 лв на кошер

Потребител
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    разградско
    цената на яйцата като скочиха , министерството се вдигна на крак ,но когато цените им са ниски (както цената на меда в момента )мълчат

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Юри, абсолютно си прав, че първо си намираш пазар, а после произвеждаш. Това много хора не го проумяха и инвестираха хиляди левове, а после фалираха. Обаче аз не виждам как такова договаряне може да стане при нас. Именно андрешковския манталитет ни пречи и се самопотапяме в блатото. Можеш ли да разчиташ на договор у нас? И ако не го изпълни в кой съд ще го съдиш? След колко години? Колко пари ще ти струва? Да не говорим за дадена дума. Тук вече навлизаме в дълбоки и буйни води.
    По белия свят е така както го казваш. Фермер Х има да произведе Х т. мляко и Х т. месо, примерно. Това му е гарантирано. Ако произведе повече да си му мисли къде и как ще го продава. Еди кой си произвежда боровинки. Договорено е с предприятието Х т. Ама за тия Х т. му трябват Х бр. кошери за опрашване. Пчелар Y има тези кошери и производителя му плаща да си докара кошерите на блока с боровинки. Той пък има договор с фирма да му изкупи меда (даже и самата тя го вади) и така веригата е направена...
    Ако ние някак си успеем да се обединим и си защитим цената на труда си може пък и да излезе нещо ама както е казал поета - дано ама надали...

Страница 5 от 12 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •