Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6775

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Нещата са малко на кантар тази година. Малко е нектара, но има, ангажира пчелите, времето е динамично, но има и валежни, но и изцяло слънчеви дни и т.н.. Така и не разбрах техниката ти на парцаля.

Ами тя е малко по различна от един Рашан Блинов май му беше името.Само,че при него е за развитие, а при мен за контрол на майката.Няма как да го обесня щото надали ще ме разберете отново.Само мога да кажа ,че рекорда ми на пило е тая година 16 рамки ДБ,а има колеги и с 20 рамки.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Положението при мен е по-скоро зле. Семействата са заслабнали, като цяло каквото са събрали от ливада и липа не е запечатено, а слънчогледа отваря. Та ливаден мед ще има само ако успея да разпозная някоя кофа от смешаното със слънчогледа. Отделно нещата, които цъфтят след слънчогледа са отворили сега, което е едно 20 дена по-рано. Направо нямам идея какво ще става август. Е сега вече разбирам колегите, които разчитат на единия слънчоглед.
    Медец

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    Положението при мен е по-скоро зле. Семействата са заслабнали, като цяло каквото са събрали от ливада и липа не е запечатено, а слънчогледа отваря. Та ливаден мед ще има само ако успея да разпозная някоя кофа от смешаното със слънчогледа. Отделно нещата, които цъфтят след слънчогледа са отворили сега, което е едно 20 дена по-рано. Направо нямам идея какво ще става август. Е сега вече разбирам колегите, които разчитат на единия слънчоглед.
    Ако искаш да хванеш липата и ливадата качи най-пълните пити в най горния магазин. Празните остави в долния по-близо до плодника да ги напълнят със слънчоглед.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Ако искаш да хванеш липата и ливадата качи най-пълните пити в най горния магазин. Празните остави в долния по-близо до плодника да ги напълнят със слънчоглед.
    Вчера и днес ги събирах поне да са в един магазин ама е крива работа. Докато режа ще опитам да отделям и после от кофите каквото позная и това ще е.
    Медец

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    Вчера и днес ги събирах поне да са в един магазин ама е крива работа. Докато режа ще опитам да отделям и после от кофите каквото позная и това ще е.
    Подхрани малко и може и да запечатат.Ако имаш запечатани рамки можеш да използваш една друга техника до 3 дена всичко е запечатано.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    IMG_20180624_193842.jpg
    Я ти си помисли. Или най-добре върви да си търсиш къде са ти пчелите. То за кой ли път ти се казва. Тц тц тц.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    IMG_20180624_193842.jpg
    Я ти си помисли. Или най-добре върви да си търсиш къде са ти пчелите. То за кой ли път ти се казва. Тц тц тц.
    Хахахх като коте си, по гръб не падаш. Живей си в собствения си измислен свят, но недей да качваш снимки, че си смешен и вземи си купи едни нови кошери, поне да ти пасват един с друг. От толкова хвалби за изкаран мед пожертвай някой лев за благото на пчелите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Хахахх като коте си, по гръб не падаш. Живей си в собствения си измислен свят, но недей да качваш снимки, че си смешен и вземи си купи едни нови кошери, поне да ти пасват един с друг. От толкова хвалби за изкаран мед пожертвай някой лев за благото на пчелите.
    Неговите поне ще отидат в печката един ден а твоите на дъното на океана. Къде останаха дървото восъка и меда? При теб виждам само пластмаса, пластмаса и нещо бяло в кофа. Един ден всичко се плаща. Пиша го за твое добро. Не можеш да заместиш качество с количество, не и при пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена

Може и да не стане това.Има и по лесни начини така може да загуби меда ако слънчувката не пусне нектар.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тази година нещата при мен не се получиха, като цяло всичко е комплексно. Лоша година, голяма суша до преди 1 седмица и разбира се доста грешки от моя страна. Започна слънчогледа а аз имам само 2 кошера готови за паша, майките в помощните семейства току що се оплодиха и не мога да подсиля семействата с тях и нищо и половина. Като цяло семействата закъсняха развитието с 15 дена и аз не взех правилните решения да наваксат а така си останаха и се оказва че се готови за паша когато премине. Закъснях и с отводките и оплождането на майките е ужасно защото пчелоядите вече са на линия, от 60 само 44 оплодени, като 4 не работят добре и ги махнах и тях. Да видим тия слаби семейства какво ще направят, тази година слънчогледа ми е далеко на 2км. и от няколко дена отново гадно време. Дано ме изненадат но като гледам как няма пчели в магазините ме съмнява. Аз и обрах летящите пчели за отводките точно когато не трябваше.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •