Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Дето вадя мед в една кутия слагам майка в клетка и на сутринта връщам всичките пчели пак на пчелина.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Колега," биологичен" си по тебелките съдя че и помощ получаваш а си позволяваш да споделяш че ходиш на череши с тези кошери. Поне като се пишете био научете правилата за БГ какви са. А това което правите на клиповете не бих допуснал никога. Работя с 400+ семейства и това никога няма да го видите при мен при все че пренасям за центруфужена с камион с открита кош.
    Евала, че се справяте с толкова семейства но .....

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Колега," биологичен" си по тебелките съдя че и помощ получаваш а си позволяваш да споделяш че ходиш на череши с тези кошери. Поне като се пишете био научете правилата за БГ какви са. А това което правите на клиповете не бих допуснал никога. Работя с 400+ семейства и това никога няма да го видите при мен при все че пренасям за центруфужена с камион с открита кош.
    Евала, че се справяте с толкова семейства но .....
    Черешите са специални сортове, отглеждат се специфично и не се налага това прословута третиране. Същите са основно за европейския пазар и се отглеждат от сериозна фирма, която не може да си позволи прецакване... Не се шегувам!

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Въвличаш ме в спор?Пишеш,че съм “биологичен”?Имаш 400кошера?Знаеш как се носят на череши кошери,като спазваш изискванията?Виж какво,нямам желание да те отварям по доста неща.Щом с 400 бр си и пишеш глупости няма как да стане.Имаш ли доблеста и ти да споделиш твоята работа?Пчелите ги връщам на пчелина,а майката в отводката дето е в нас.Вечер нещата се повтарят.Пчелар с толкова семейства наистина незнае колко семейства има.Само оплодните са към 250,отводкиъе към 100,а Септември вече ги броя.За 300кошера знаеш ли колко пари вземам или то парите за теб ни са важни?Става въпрос като съм на череши за25 дни.
    Този пост е редактиран от вдраев; 21.06.2018 в 23:11. Причина: П.с.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Винаги съм споделял за работата си смело и открито (доблестно). Точно за това и казвам, че това е недопустимо да се случи в мой пчелин. Просто това не е моя начин на работа и много ама много не ми харесва. Не знам как се ходи законно в БГ на череши с биологични кошери. Според мен не може, но не съм много на ясно.
    Аз също не знам колко семейства имам и не ме интересува. Не ги броя. Броя ги като ги зазимя. Всеки ден броя е различен и не е толкова важен. Сигурен съм че изглежда странно за хората с по малки стопанства, но наистина когато станат много спира да ти пука за бройката, а и има толкова работа че въобще не ти е до броене.

П.П. Колега, моля те, въздържай се от квалификации на постовете ми. Благодаря.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Представите ми за биологично пчеларство бяха много по-различни. Не знам как точно е регламентирано но определено нещо е сбъркано и опорочено.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    Представите ми за биологично пчеларство бяха много по-различни. Не знам как точно е регламентирано но определено нещо е сбъркано и опорочено.
    Фундаментално!

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Абе вие що не се занимавате с граматика и писане,а сте станали пишман пчелари?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от вдраев Виж публикацията
    Абе вие що не се занимавате с граматика и писане,а сте станали пишман пчелари?
    Това в каква връзка?
    И пак слагаш квалификации, които звучат обидно. Никой не те е обидил. Никой. Позволихме си да изкажем мнение, по публикуваните клипове. Предполагам е нормално, като пуснеш клип, да очакваш някаква реакция. Е в случая, може би не очакваше такава, но това си наше мнение, а начина на работа си твой и го правиш както сметнеш за добре. Никой не си позволи да ти каже, че не ставаш и т.н. Някак си се почуства обиден от коментарите ни и си изтърваш нервите, а не трябва.
    Успех

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •