Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 28 от 91 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 271 до 280 от общо 901
    Потребител
    Регистриран
    29.05.2012
    медените се виждат в десният ъгъл в дясно а с пилото са по тъмни и по изпъкнали пилото е доло в средата

При мен виждам едни с доста тъмни запечатки тъмно червено към кафяво . Сигурно е по възрастно пило така ли е
    Ето тези долу в средата ???

Наблюдател
    Регистриран
    29.01.2011
    Това,което си снимал е пило
    казвам се Теодор Тодоров

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от ingivo
    При мен виждам едни с доста тъмни запечатки тъмно червено към кафяво . Сигурно е по възрастно пило така ли е
    Да така е .
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Ако е тъмна питата, тъмни са и запечатките и обратното, ако е светла питата и запечатките ще са светли. Явно пчелите използват част от восъка на килийките за да ги запечатат. Така мисля.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево

Между другото на снимката отводка ли правиш
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Цитат Първоначално публикувано от Лалов
    Между другото на снимката отводка ли правиш
    Това е пита от първите ми пчелички в живота .Две отводки закупени на по 5 пити преди около 10-дни има и незапечатано пило от новите майки

Днеска до пчелина ми имам приятел с градина от праскови 3 декара и има малка перка за ток и какво да вида пчелите е нападаха или се въртяха около нея това става за първи път и имаше доста пчели по земята ударени или съсечени спря перката и 2-3 дена ще е пуска по късно дано се спрат. Моите пчели са в края на мястото доста далече от нея няма как да го карам въобще да не е пуска добива си ток за мястото или пък да е премести. По някаква причина са решили да си минават точно покрай нея. Няма как да съм сигурен че моите пчели минават покрай нея тъй като в района има и други моите да речем че са най близо 500 метра от мен има друг пчелин с 150 кошера. Как да процедирам и има ли въобще някакво решение или да речем ще се затрие целия кошер или който минава покрай нея.
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Моля , някой да каже какви са цветовете на запечатките на пилото , меда . Как да разпознавам кое какво е на каква възраст Може го има написано но не го намирам
    Викни когато си при пчелите, ще ги погледнем, ще се видим.
    П.С. Тая седмица джипа е в бокса и съм пеша, по-добре другата.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Наблюдател
    Регистриран
    17.06.2012
    При поставяне на нов магазин, как е най- добре да се постави-над или под пълния магазин? От различни пчелари получавам различни мнения,така че моля колеги с повече опит да кажат как е най удачно.

Страница 28 от 91 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •