Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 95

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Че аз колко пъти го писах, че този размер варира? Има и с този размер, има и с по - малък и от 2,5, а премервайки основите в един кашон съм сигурен, че рядко ще попаднеш на еднакъв размер, дори и да мериш една и съща основа на няколко места. Чудно ми е това дали има толкова голямо значение?
    Ами той ако не варираше аз нямаше да задам въпроса за "стандартните (общоприетите, ползваните)" размери и техните толеранси?
    А дали има значение? Огромно, ако се стремиш максимално да автоматизираш процеса от пробиването, през обтелването и лепенето на основата с ток. Тук опираме до настройваеми праметри и границите на тяхната промяна.
    PS. Между другото благодаря, че почисти темата от спама!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Ами той ако не варираше аз нямаше да задам въпроса за "стандартните (общоприетите, ползваните)" размери и техните толеранси?
    А дали има значение? Огромно, ако се стремиш максимално да автоматизираш процеса от пробиването, през обтелването и лепенето на основата с ток. Тук опираме до настройваеми праметри и границите на тяхната промяна.
    PS. Между другото благодаря, че почисти темата от спама!
    Те що ти се сърдят колегите? Нито основи си купувал, че да им видиш размерите и качеството, нито си лепил основи и пак казвам - какви да е, че то стандарт май няма. За да видиш как всичко става с напасване, защото такива стандарти, параметри, толеранси само по книгите. Та твоето огромно значение е само за в лабораторията ти. Ама хайде твоето магаре да е мъжко.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Те що ти се сърдят колегите? Нито основи си купувал, че да им видиш размерите и качеството, нито си лепил основи и пак казвам - какви да е, че то стандарт май няма. За да видиш как всичко става с напасване, защото такива стандарти, параметри, толеранси само по книгите. Та твоето огромно значение е само за в лабораторията ти. Ама хайде твоето магаре да е мъжко.
    Ами да се сърдят! Те всъщност се сърдят на собственото си незнание. Основи не съм купувал и нямам намерение да го правя. Но за сметка на това съм огледал много основи на много производители, произведени по различни начини. Само малките деца опознават света с пипане и по метода "проба-грешка". Да, стандартите, параметрите, толерансите са по книгите. За това трябва да се чете - занятие, с което много хора не обичат да се занимават. И винаги остават на едно примитивно, емпирично ниво в развитието си.
    Да и основи не съм лепил, освен при тестовете на адаптера. Той например е направен само на базата на познанията, придобити от темата тук - предимно от постовете на Матеев. Хайде като човек, залепил хиляди основи покажи ми и разбира се обясни неговите недостатъци, за да го направим още по-добър.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    покажи ми и разбира се обясни неговите недостатъци, за да го направим още по-добър.
    Не съм виждал и не съм работил с адаптера ти за да ти кажа недостатъци му. Външния му вид обаче е много готин.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Не съм виждал и не съм работил с адаптера ти за да ти кажа недостатъци му. Външния му вид обаче е много готин.
    Демек има търговски вид. По-важно е обаче каква е производителността му. Като чета какво е писал - колко основи е купил, от там може да се направи извода колко производствени опити са направени, следователно, клиента (пчеларя) може да прецени колко е надежден, производителен и т.н. въпросния инвентар. Ама какво ли разбирам аз с моята некомпетентност и незнание, защото не съм чел, чужд ми е закона на Ом и ще си остана на едно примитивно ниво на познание в електриката, което не е от особено значение за съществуването ми, както и това на пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    По моя скромен опит го бива. Лошото е, че до следващото лепене забравям как се настройва и изгубвам писмената инструкция. Крайно време е да бъде качена на видно място във форума.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    По моя скромен опит го бива. Лошото е, че до следващото лепене забравям как се настройва и изгубвам писмената инструкция. Крайно време е да бъде качена на видно място във форума.
    Тя отдавна е закачена тук: http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=2006&page=3 пост #27

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Работя с шпорче .
    Другото не ме интересува .

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Тя отдавна е закачена тук: http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=2006&page=3 пост #27
    Напролет отново ще съм забравил къде е закачена, иначе благодаря за подсещането.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •