Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 580

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Намаляваш ги и си ти.

Потребител
    Регистриран
    30.05.2018
    Пчеларски район
    Врачеш
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Намаляваш ги и си ти.
    Чудя се, магазин да им сложа ли или са още слаби, защото тук при нас сега е акацията и липата и си е файда ... Какво ще кажеш ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кристян Виж публикацията
    Чудя се, магазин да им сложа ли или са още слаби, защото тук при нас сега е акацията и липата и си е файда ... Какво ще кажеш ?
    Мисля че няма смисъл за магазин /мое си мнение/ не че е невъзможен медосбор но семейство трбва да е достатъчно силно поне плодника да напълни да използва тази паша за развитие и растеж на самото семейство и ако има приток на нектар ще е много по добре от захарния сироп.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Горния пост беше за снимките, а за това дали да им сложиш магазин - сложи им. Нищо, че е седмаче. Аз имам няколко седмачета и от акацията дадоха по едно магазинче. Второто е почти готово. Давай и сироп по малко. Вярно, ще го вкарат в меда, но сега е необходимо да се засилват и да градят. Ако искаш може да го ползваш, ако искаш им го остави за зимата.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Горния пост беше за снимките, а за това дали да им сложиш магазин - сложи им. Нищо, че е седмаче. Аз имам няколко седмачета и от акацията дадоха по едно магазинче. Второто е почти готово. Давай и сироп по малко. Вярно, ще го вкарат в меда, но сега е необходимо да се засилват и да градят. Ако искаш може да го ползваш, ако искаш им го остави за зимата.
    На 31.05 бе петаче на 05.06 стана седмаче

Потребител
    Регистриран
    30.05.2018
    Пчеларски район
    Врачеш
    Да уточня, понеже не ми позволи да кача снимките, ще кажа какво има по питите, значи 4 пити са фулл, със почти запечатано пило, и от 2-те страни, а другите килийки са още незапечатани, но със доста големи "какавиди" или иначе "прекакавиди" въпрос на часове да ги запечатят, излиза така че 4 рамки от по 2-те страни са фулл от пчели, и тази дето им сложих сега изградената и там е въпрос на часове майката да почне да снася, защото тя е изградена изцяло, само да я почистят и почва яйцеснасянето http://prikachi.com/images.php?images/583/9342583Z.jpg- Погледнете

Потребител
    Регистриран
    30.05.2018
    Пчеларски район
    Врачеш
    Както винаги най компетентните отговори. Благодаря !

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Както винаги най компетентните отговори. Благодаря !
    Извинявам се за натрапването си но ме гложди любопитство магазина с изградени пити ли е или с восъчни основи.

Потребител
    Регистриран
    30.05.2018
    Пчеларски район
    Врачеш
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Извинявам се за натрапването си но ме гложди любопитство магазина с изградени пити ли е или с восъчни основи.
    Не е натрапване, всеки съвет е добре дошъл, аз съм новак и разчитам на по опитните като вас. Магазина не е с изградени ами със основа само, но ако се продават изградени, ще купя и изградени, не е проблем

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Не е натрапване, всеки съвет е добре дошъл, аз съм новак и разчитам на по опитните като вас. Магазина не е с изградени ами със основа само, но ако се продават изградени, ще купя и изградени, не е проблем
    Снимката не я видях ама това което описа е една много добра да не казвам отлична отводка но е отводка а не семейство за семейство се приема пчели които тежат от 4,2кг. нагоре или са усвоили 1плодник и един магазин по това време на годината.Според биологията до тази маса семейството се развива на маса тоест расте наделява инстинкта за растеж след това следва или инстинкт за размножение /роене/ или медосбор.
    Ако сложиш сега цял магазин с основи рискуваш пчелите да строят в магазина а не в плодника където трябват плодникови пити за растеж и развитие на семейството.
    Но в пчеларството всичко е относитекно и няма точни рецепти за болежки един път си приятно изненадан друг път разочарован много фактори влият на едно просто действие например строежа на пити зависи от 5 основни фактори и дори един да липсва не се получават добри резултати.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •