Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 65 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 643
    Потребител
    Регистриран
    29.05.2012
    нямаха достатъчно сини кошери и за тва имам 1 жълт в повече но не са излишни повече кошери но пчели няма сега си взех про рой и го сложих в капанчето ми и да видим малко късно ноо ... а и какви са ви наблюденията с този вид кошери (ДБ с закрит магазин) лично на мен ми харесват повече само в тва че когато се нагрее от слънцето не влияе толкова на пчелите в магазина иначе си предпочитам ЛР понеже капакът е много по лек сравнение с ДБ ?

Цитат Първоначално публикувано от Shine
    Цитат Първоначално публикувано от doviciozo
    И сам войнът е войн.
    http://vbox7.com/play:6d01cc35fe
    внимавай само да не останеш без войн щот и аз бях тей но ми изчезнаха 7 кошера и сега преместих 2 във вкъщи
    Знам че е рисковано но нямам къде да го сложа,това е единствения ми имот който е на 100 метра от къщите,другите са огромни ливади и там биволите са господари.Предпочитам да ми откраднат колата но него да не го пипат.

Потребител
    Регистриран
    29.05.2012
    и яз съм така но уви.. неми взеха нито колата (не че я имам де) нито колелото нищо а ми взеха 4 те ДБ кошерите... ако си ги забелязал на снимката.. и вече са ми в двора а и какво като има къщи по закон трябва да имаш 2 метра ограда а и поне до 5 кошера ако не се бъркам тей че а... колкото за биволите не знам... но би било хубаво да го покриеш с камуфлаж че черните мечки на 2 крака много им се радват

Мисълта ми за 100те метра ,е че това е най близкото разстояние на което мога да ги сложа поради факта биволи в двора на вилата,много пчелари ми казаха че мърсотиите от животните ще се посещават от пчелите.А тези пусти биволи на тъста ми вчера бяха минали през оградата все едно няма нищо пред тях и се бяха излегнали вътре покрай кошера.Не им възразих щото преди време една от тях се опита да ме убие и сега се виждаме с тях от далеч.Те са малко като охрана там но трябва сигурно да оградя по солидно.

Потребител
    Регистриран
    29.05.2012
    бивола и пред кола не се спира ако искат да минат направо минават освен ако нямаш някоя бетона стена

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Шайни, такива дадани със вътрешен магазин в мойто село съм виждал само бракувани /и аз имах подобен/, а иначе други вариации работещи - колкото щеш. Това говори ли ти нещо? Втори магазин може ли да слагаш? Не виждам отдушници по капака, евентуално горна прелка, сигурно и дъното е плътно. Иначе като за лятото са на хубава сянка, но гледай така да ги завъртиш, че при изгрева първите слънчеви лъчи да целят прелката. Оскуби тревата наоколо и пускай дъната. И тоз лилавия верно че е симпатяга, ама ползвай времето докато не се е напълнил малко да му позатегнеш външния вид. На ЛР-а с двата корпуса не му ли е тясно ?

Ето ги първите ми два кошера вече заредени с отводки на по 5 рамки и една основа им добавих .Другата седмица още по 2 и тн.т. Само не бях сигурен дари да отворя горните прелки предвид че семействата са молочислени все още и ги оставих затворени за сега ???

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    На липа днес - 20.06. 2012.....

Потребител
    Регистриран
    29.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov
    Шайни, такива дадани със вътрешен магазин в мойто село съм виждал само бракувани /и аз имах подобен/, а иначе други вариации работещи - колкото щеш. Това говори ли ти нещо? Втори магазин може ли да слагаш? Не виждам отдушници по капака, евентуално горна прелка, сигурно и дъното е плътно. Иначе като за лятото са на хубава сянка, но гледай така да ги завъртиш, че при изгрева първите слънчеви лъчи да целят прелката. Оскуби тревата наоколо и пускай дъната. И тоз лилавия верно че е симпатяга, ама ползвай времето докато не се е напълнил малко да му позатегнеш външния вид. На ЛР-а с двата корпуса не му ли е тясно ?
    той всъщност имаше магазин но го смъкнах липата свърши а има още около 10 12 дена докато цъфне слънчогледа тези кошери не са за да изкарвам пари (с цена 3 40 лв на кг) а за зимата като се пребера да имам медче в чая

[quote]
    Цитат Първоначално публикувано от ingivo
    Ето ги първите ми два кошера вече заредени с отводки на по 5 рамки и една основа им добавих .Другата седмица още по 2 и тн.т. Само не бях сигурен дари да отворя горните прелки предвид че семействата са молочислени все още и ги оставих затворени за сега ???
    Отваряй ! Жега е, пък и на пчеличките да е по-лесно. А 5 рамки си е половин кошер, не е малко.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Страница 17 от 65 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •