И аз съм се питал много пъти как да охранявам кошерите и инвентара си,когато ми свърши мястото в двора(не че имам много кошери,просто двора не е голям :D )Ще трябва да купя ново място,в повечето случаи обезлюдено или без къща,защото са най-евтини,абе сиреч просто пърцел земя без комшии и съседи,които да наглеждат.
Та през ума ми минаха ел.огради,камери,сензори и зазимяване с бетонени основи,катонари,ремаркета/платформи с метални решетки и тн и тн.
За мен най-добрия варянт е да си намериш някои дядо там в покраинините и да му даваш едни 100-150лв на месец да спи там през ноща и през деня да ходи един-два пъти с колелото да се завърти просто вътре(ако щете да нахрани кучето само).Хем човечеца ще си изкара още една пенсия от горе,хем ще се чуства полезен,което е много трудно на тези години.150лв не са хич малко за едно малко селце.После ми светна,че има много такива възрастни хора,които просто няма кои да ги гледа и се чустват самотни и аз лично бих купил един стар фургон и една външна тоалетна и бих поканил някои възрастен човек да доиде да живее направо в пърцела ми(без да му плащам),разбира се които ще има ток,вода и тн.Да си насади там една градинка,ще си чува кокошчици и въобще каквото иска,аз допълнително ще му нося храна разбира се(да речем през 2-3дни) и съм обеден,че така ще му е много по-добре от колкото да му плащам 150лв на месец и да идва само нощно време.Тоест на мен ми излиза почти безплатно,а на него може би и безценно,защото за жалост истината в нашата мила Родина е,че на никого не му пука за възрастните хора и те се чустват отритнати и самотни.
Според мен трябва да дадеш-за да ти се даде,когато само взимаш,живота по един или друг начин ти го взима.Тази идея за охраната ми доиде,защото аз самият ходя и пазарувам на един възрастен съсед на около 80г,на когото децата му идват 1-2 в годната и въобще не ги интересува,че този човек не може да отиде дори и до магазина да си вземе хляб.Ходя в тях да пия по една бира,колкото да не е самотен и винаги го питам за нещо,което вече знам(примерно как да поправя еди кво си в къщи)само и само да се чуства полезен и пълноценен.
Извинявам се,че писах толкова,но просто исках да се обобшя,а не само да напиша примерно:"вземете си дядо да ви пази,струва само 150лв на месец",което не е хич смешно,а плачевно.Благодаря Ви!