Семействата бързо нарастват, но в сравнение с предходни години към момента при мен са си с едно поколение назад. Приноса е добър. Силните за седмица изградиха по един магазин. Днес ще ги навестя, за да врътна по някоя рамка в магазина, а и да заредя рошфусовите с маточници. На пчелина очаквам първите разцъфнали цветове на акацията. Не всички са готови за битка, но ще се борим и за последната рамчица акация![]()
Keep Walking...
Тази година се изложих с отводките, няма роене а със сартерите се не мохах да изкарам хубави маточници и за сега само 6 отводки.
Утре залагам отново 2 стартера дано стане работата защото трябва да направя 60 броя най малко.
То и аз изоставам от графика си на производство на маточниците, но като чета и при много други колеги които прехвърлят на ръка положението не е кой-знае колко по-различно. Като цяло технологията си е същата, но приема е малък и чрез стартер и по новозеландския методВ събота ще опитам нещо различно. Иначе акацийка ще имам още няколко дена.
Keep Walking...
@Nik, и при мен тръгнаха много на криво маточниците. Чак миналата седмица започнаха да приличат на нещо.
@Вальо, имал ли си рапица около теб, че ми стои малко замрежен този мед?
Медец
В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))