Перфектно време за пчеларстване днес.ВО които раздадох в събота са изградени перфектно и са осеменени.От два дена има доста добър приток на нектар.
Теорията на някой, че майка която снася много е пред умирачка според мен не е вярна.Рекордьорката 15 рамки пило от миналата година е жива и работи както миналата година.Да припомня , че майката е със синя точка.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
При мен още не съм слагал за градеж , но тази седмица ще слагам! Колеги , рапицата как е при вас и прогнозирайте до колко време ще е в цъфтеж!
Здравейте!
При нас рапицата още не е цъфнала,но до седмица и това ще стане.Има носене на прашец и нектар от овошките.Много хубаво са нацъфтели.
Поздрави:Цветан Димитров
Аз нямам рапица,но констатирах 2 рамки с яйца за 2 дена.Не ми се мисли ако имах и рапица.Добре, че скоро цъфти осена да ги по ушапшили малко.
До седмица рапицата ще цъфне при мене,малко е далекичко около 2км.Понеделник бях при животинките,доста се двоумях какво да правя,мед ли да разпечатвам,основи ли да слагам,чопнах и няколко медови от 10 рамковите сложих изградени.Първите пчели са се излюпили,майките са яко в режим на снасяне.Имам 6-7 кошера с доста добри майки и нарочно ги държа засега задръстени и резултата е налице първите чашки за самосмяна са налице 3-4 на брой.От записките от миналата година първите отводки ги правих на 13 април,сега малко закъсняват с около седмица.Сезона се очертава по-лек от миналата,нямам толкова рапица и не е наблизо.
Ivo_Ivanov-Колега пътувах за Свищов през Полски Тръмбеш на 06.04.2018г.Спрях на няколко места където има блокове със рапица до 20-22.04.2018г.ще цъфне масово.
Аа, той па ако не ги сложи, ше се изненада още повече![]()
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Днес беше голяма жега децата работиха почти цял ден.Паша има и раздадох вторите основи. В с.Горско Ново село вече има първия рой.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))