Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Този кошер провери ли го? За да не взема сиропа, значи има проблем. Потърси го. Или няма майка или е запушена хранилката. При пчелите няма такова положение - "нямат нужда от храна".

Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Вчера и онзи ден направих пълен преглед на всичките си семейства.

Всички означава всички. Като казах, че съм изхвърлила остатъци от суха храна нямам предвид найлон, аз не слагам найлон в кошера, а имам предвид точно остатъци от самата храна. До прегледа те освен меда си са имали и твърда храна, явно са предпочели нея пред студения сироп.
    Не съм се изразила правилно, не, че нямат нужда от храна, а от точно тази храна.
    Майка си имат, няма никакви признаци да нямат майка, и пило си имат, вчера имаше доста усилено облитане.
    Да е слаб кошера, колко да е слаб

0411.jpg

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата

Всички означава всички. Като казах, че съм изхвърлила остатъци от суха храна нямам предвид найлон, аз не слагам найлон в кошера, а имам предвид точно остатъци от самата храна. До прегледа те освен меда си са имали и твърда храна, явно са предпочели нея пред студения сироп.
    Не съм се изразила правилно, не, че нямат нужда от храна, а от точно тази храна.
    Майка си имат, няма никакви признаци да нямат майка, и пило си имат, вчера имаше доста усилено облитане.
    Да е слаб кошера, колко да е слаб

0411.jpg
    Този кошер не взема сироп?

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Да.

(защо трябва да е 10 символа отговора щом едно "Да" е достатъчно)

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Да.

(защо трябва да е 10 символа отговора щом едно "Да" е достатъчно)
    Sylvie, не смятам да се карам с теб, а да търсим отговора на въпроса - защо кошера не взема сиропа си? Този кошер който си снимала е абсурдно да не взема сиропа. Както казах и по - горе има някаква причина и трябва да се открие. За всичко което писах си ми отговорила, а за хранилката не каза нищо?

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Ти започваш да ми звучиш много тревожно защо трябва да е проблем, че кошер не взема сироп ако има много мед и твърда храна? На мен не ми звучи притеснително. Казаха ми, че t° трябва да не пада под 10° дори и през нощта, за да се започне захранване със сироп. Времето беше хладно, затова сложих експериментално само на 1 кошер, този, който съм снимала.
    Хранилките са чисто нови, отворите на таблите са почистени от клей.

P.S. Възможна причина е поставянето на АпиЛайфВар. На опаковката пише "Може да се намали приема на храна, ако храненето съвпадне с третирането" Много тежко мирише този препарат, може и да ги дразни миризмата. Но семействата са спокойни, не са агресивни, не забелязвам тревожност.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ти започваш да ми звучиш много тревожно защо трябва да е проблем, че кошер не взема сироп ако има много мед и твърда храна? На мен не ми звучи притеснително. Казаха ми, че t° трябва да не пада под 10° дори и през нощта, за да се започне захранване със сироп. Времето беше хладно, затова сложих експериментално само на 1 кошер, този, който съм снимала.
    Хранилките са чисто нови, отворите на таблите са почистени от клей.

P.S. Възможна причина е поставянето на АпиЛайфВар. На опаковката пише "Може да се намали приема на храна, ако храненето съвпадне с третирането" Много тежко мирише този препарат, може и да ги дразни миризмата. Но семействата са спокойни, не са агресивни, не забелязвам тревожност.
    Та значи от всичко до тук може да се обобщи нещо като извод - защо? Времето хладно, първо сипване на сироп/"още не са го открили"/, тежка миризма на препарата. Наистина ще е много тежка като се има предвид какво съдържа и може наистина да потиска желанието им. Като се премахнат тези фактори ще е като помпа.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Мойте ако могат и хранилката ще изядат въпреки че имат мед. При 1вото даване 4 слаби не го бяха взели, но сега са се излюпили 2 рамки пило и вече и те не прощават. Отворих един среден да видя кога ще ротирам и колко са задръстили с прашец. 7 рамки пчели - 6 рамки запечатано пило, уха ще ги гоня пак по клоните

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Разпечатвам,ако е кристализирал пръскам с вода и м\ у з. пило.То това всеки го знае,ама...да кажа нещо и аз.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Гледам Модернизатора ти сложи палеца.Да го питам и него какво не харесва на това семейство.
    https://youtu.be/i0-RnH6r4H8
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Гледам Модернизатора ти сложи палеца.Да го питам и него какво не харесва на това семейство.
    https://youtu.be/i0-RnH6r4H8
    Янчо беше достатъчно ясен. Защо да се повтаряме? А и клипа така си си го озаглавил.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •