Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    11.11.2016
    Пчеларски район
    Айтоско
    Тези същества не са толкова крехки,колкото си мисллим.Затова продължаваме по същия дух.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Много ви се чудя, уж сте избрали да работите с корпусна технология, а прехвърляте рамки в несвяст. Нямаше ли е да по добре да си останете на ДБ и да си прехвърляте рамките тогава, все пак това е технологията на ДБ.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Много ви се чудя, уж сте избрали да работите с корпусна технология, а прехвърляте рамки в несвяст. Нямаше ли е да по добре да си останете на ДБ и да си прехвърляте рамките тогава, все пак това е технологията на ДБ.

Не всеки може да работи с парцаля.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Току-що седнах след цял ден на пчелина. Покрай ротациите на силните семейства направих нещо, което не съм правил досега. Имам няколко кошера на три корпуса, които са много силни - два от корпусите са запълнени с пчели и разновъзрастно пило, третия /най-долния/ е наполовина пълен с пчели. Понеже отново намерих три кошера без майки /два от тях вече са станали търтовки/, ми хрумна да взема от такъв един силен кошер един корпус с все пчелите и пилото и да го сложа върху едната търтовка, с преграда от вестник. Търтовката е три междурамия пчели. Майка не търсих, където се случи. След пет дни ще търся къде ще запечатват маточници. Така, рекох си, хем отслабвам силния, да не се изрои, хем създавам отводка, подсилена с търтовка. Ще ли ми се получи замисъла и кога да махам вестника? Ако не ме разубедите, утре мисля да повторя и потретя операцията.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Току-що седнах след цял ден на пчелина. Покрай ротациите на силните семейства направих нещо, което не съм правил досега. Имам няколко кошера на три корпуса, които са много силни - два от корпусите са запълнени с пчели и разновъзрастно пило, третия /най-долния/ е наполовина пълен с пчели. Понеже отново намерих три кошера без майки /два от тях вече са станали търтовки/, ми хрумна да взема от такъв един силен кошер един корпус с все пчелите и пилото и да го сложа върху едната търтовка, с преграда от вестник. Търтовката е три междурамия пчели. Майка не търсих, където се случи. След пет дни ще търся къде ще запечатват маточници. Така, рекох си, хем отслабвам силния, да не се изрои, хем създавам отводка, подсилена с търтовка. Ще ли ми се получи замисъла и кога да махам вестника? Ако не ме разубедите, утре мисля да повторя и потретя операцията.
    Има вариант и на двете места да има маточници.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Има вариант и на двете места да има маточници.
    Толкова сила ще извади ли търтовката? Горе все пак има 10 междурамия пчели и 7-8 пити открито и запечатано пило.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Толкова сила ще извади ли търтовката? Горе все пак има 10 междурамия пчели и 7-8 пити открито и запечатано пило.
    Една пчела е достатъчна да убие майката, ако е в този кошер. Трябваше да проконтролираш къде е останала.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •