Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Достатъчни са 2 денонощия на 40 градуса или 4 денонощия на 35 градуса.
Цитат Първоначално публикувано от Marian Виж публикацията
Да попитам и аз нещо на тази тема.
6 дни откакто съм сложил буркани с мед на 38 градуса. Меда се разстопи, но на дъното все още има кристализирал мед.
На какво може да се дължи това?
Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Може би това на дъното не е мед - знам ли? Настъпило е някакво разслояване и двете съставки имат различно ниво (температура) за декристализация. Аз си имам декристализатор и досега сигурно съм декристализирал стотици тенекии, но такъв ефект с отказ от декристализация не съм забелязвал.

Ефекти на разслояване обаче съм наблюдавал. По принцип 2 вида мед понякога много трудно се смесват и в бурканите имат склонноста да се разслояват.
Нали си правя камера за декристализация, та да питам, горе цитираното, потвърждава ли се на практика? Матеев вече не пише, изчетох и другите теми за декристализатор, където също има подобни мнения. Днес говорих с човек от фирма изкупвач, той други неща за техните камери ми обясни, различни от прочетените из темите. Сега съм раздвоен - ще се втечнят ли тенекиите на 36-40 градуса в камерата за две-три денонощия, или само излишно ще си повиша хмф-то, но няма да постигна пълно декристализиране?