Сега проверих в синоптика.Пише югозападен духал полусилен.Не ми се мисли ако е силен какво ще е.Тия що не излезнат на вън като пишат прогнозите.
![]()
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
При нас заваля отново на зла зима.
Сега проверих в синоптика.Пише югозападен духал полусилен.Не ми се мисли ако е силен какво ще е.Тия що не излезнат на вън като пишат прогнозите.
Етоо......ооо.Затова не трябва да вярваш на синоптици или на синоп/ички/тички.Тях ги е страх да излязат навън,за да не им замръзнат матрахулките. Затова излез навън ти и огледай.Най–вече врабчетата,те ще ти покажат какво ще е времето в близките 24–48 часа.Питай братлето,той ще ти го обясни подробно Дака.Не си го питал,нали?
И аз мислех да не отварям като колегата от другия раьон,но не се здържах докато слагах калемите на дюлата и крушата.Първо да кажа, че много жилят.
Дупки правят също Оси и стършели са те апали.
Сега сериозно.Кошерите са на 8 рамки пчели, но по 1/2 рамка е излязло пило.Всичките са на едно дередже.4 рамки пило от което 3 1/2 излизащо и 1/2 яйца и ларви на не повече от няколко дена.Това ми говори , че майките са спрели да снасят или са снасяли много малко през студените дни.Запаси добри само отводката която показах преди е ламя.Пилото е 80% от рамката при нея.
Днес ми направи силно впечатление подмора под кошерите.Според мен зимната пчела си заминава твърде рано.Това пило което е хранила и се оказва пагубно.
Сега като разглеждам подмора може и да не съм прав.Всичките са със излезли хоботчета.Може някой гад да си е пръскал овошките.
Днес децата работиха като за световно.Прашец,прашец чак падаха пред прелката наложисе една летвичка да сложа да им е по лесно нагоре.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))